Importeren van gebruikers

Laatst gewijzigd: 2017-03-01 10:31:14 +0100

Importeer met behulp van een Excel-bestand deelnemers, begeleiders en alle andere gebruikers met een bepaalde rol. Op de pagina Gebruikers staat een link Importeer gebruikers. Klik hierop en op de volgende pagina kun je een bestand uploaden.

Hieronder vind je de kolomnamen die gebruikt kunnen worden in het importbestand voor gebruikers. Je kunt hierbij gebruik maken van het volgende voorbeeldbestand:
example-import.xlsx

Als je klaar bent met het invullen van de gegevens, sla het bestand dan op als CSV.

Gender - Optioneel
Vul hier het geslacht in. Als je het invult, moet je"male" of "female" invullen. Vul je iets anders in, dan zal er een foutmelding ontstaan.

Title - Optioneel
Dit is de aanhef, bijvoorbeeld "mevr".

ExternalID - Optioneel
Een Extern ID is nodig in combinatie met een extern systeem of onze API. Hier vul je het Extern ID in voor een gebruiker.

FirstName
Hier vul je de voornaam in.

MiddleName - Optioneel
Hier vul je het tussenvoegsel in.

LastName
Hier vul je de achternaam in.

Login
Vul hier het e-mailadres of de inlognaam in waarmee deelnemers moeten inloggen.

Password - Optioneel
Hier vul je het wachtwoord in. Als je deze kolom niet invult, zal er een wachtwoord gecreëerd worden.

Email
Hier vul je het e-mailadres in.

Initials - Optioneel
Hier vul je de initialen in.

Function - Optioneel
Hier kun je de functie van iemand binnen een bedrijf invullen.

Company - Optioneel
Hier vul je de bedrijfsnaam in.

DateOfBirth - Optioneel
Hier vul je de geboortedatum in.

Let op: Het juiste formaat hiervoor is jjjj-mm-dd. Excel past dit automatisch aan naar het verkeerde formaat bij het openen van het bestand. Kies in Excel niet voor een Datumvak, maar voor een Tekstvak. Dan is het wel mogelijk om de notatie goed te krijgen.

TelephoneNumber - Optioneel
Hier vul je het telefoonnummer in.

CellPhoneNumber - Optioneel
Hier vul je het mobiele telefoonnummer in.

Address - Optioneel
Hier vul je het adres in.

Zip - Optioneel
Hier vul je de postcode in.

Residence - Optioneel
Hier vul je de woonplaats in.

Country - Optioneel
Hier vul je het land in.

Custom1 - Optioneel
Indien er door aNewSpring een extra veld is toegevoegd aan jullie omgeving, vul dan hier de waarde voor dat veld in.

Custom2 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom3 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom4 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom5 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Role
Vul hier de rol van de gebruiker in. Dit zijn de opties:

• STUDENT (Deelnemer)
  • TEACHER (Begeleider)
  • AUTHOR (Auteur)
  • DESIGNER (Ontwerper)
  • MENTOR (Mentor)
  • ADMINISTRATOR (Beheerder)
  • RESELLER (Reseller)

Met behulp van het importbestand is het mogelijk om deelnemers toe te voegen aan de uitvoering. Gebruikers met andere rollen kun je alleen importeren in de leeromgeving zelf. Daarna moet je ze nog wel handmatig koppelen aan de contenbibliotheken, templates en/of toegangscodegroepen.

Course - Optioneel
Hier vul je op de letter/spatie/teken nauwkeurig de naam van de uitvoering in. Bij het importeren zal de gebruiker, ongeacht de rol, worden ingeschreven als deelnemer voor die uitvoering.
Vul deze kolom niet in als je de deelnemers alleen in de leeromgeving wilt plaatsen, zonder ze in te schrijven voor een uitvoering.

Locale - Optioneel
Je kunt een taal specificeren voor de deelnemer. Als je de kolom niet invult, wordt de taal genomen die standaard is ingesteld in de leeromgeving.
Dit zijn de opties:

• da (Deens)
  • en (Engels)
  • nl (Nederlands)
  • de (Duits)
  • fr (Frans)
  • it (Italiaans)
  • es (Spaans)
  • zh (Chinees)
  • sv (Zweeds)

Group - Optioneel
Voeg deelnemers toe aan een bestaande deelnemersgroep. Vul hiervoor het externe ID in van de groep. Het externe ID moet eerst toegevoegd worden aan de deelenemersgroep in het platform.
In de bijlage vind je een volledig ingevuld voorbeeldbestand.

Als je de optie Negeer lege velden bij updaten uitvinkt, kun je de kolom "Password" leeg laten en wordt er bij het importeren een wachtwoord voor de gebruiker gegenereerd als je de optie Wachtwoord genereren aanvinkt.

Hoe importeer ik de gebruikers?

Kies het csv bestand met deelnemers die je wilt importeren. Kies bij het importeren voor de juiste codering:

• Als je het importbestand vanaf een windows computer hebt gemaakt in Excel, zal de codering 'windows-1252' zijn.
  • Als je op een Mac werkt of via 'Gebruikers' een export hebt gemaakt van deelnemers en deze weer wilt importeren, moet je kiezen voor de UTF8-codering.
  • De cellen in je bestand worden gescheiden door een komma (,) of een puntkomma (;). Op Apple computers, in Windows 8 of in Windows in Engelstalige en de meeste Aziatische landen worden de kolommen gescheiden door komma's. In andere gevallen (zoals t/m Windows 7 op een Nederlandse computer), worden de cellen in Excel gescheiden door een puntkomma(;). Mocht je twijfelen, dan zou je het bestand kunnen openen in Kladblok en daar kunnen kijken.

Gegevens zichtbaar maken voor deelnemer en/of beheerder

Bovenstaande persoonsgegevens zijn standaard niet allemaal zichtbaar bij de persoonsgegevens van de gebruiker. Wij kunnen die voor je aan-of uitzetten. Als je hierover contact met ons opneemt, horen we ook graag voor wie het veld zichtbaar, aanpasbaar en/of verplicht moet zijn.

De velden kunnen zichtbaar zijn voor:

• De beheerder
  • De deelnemer
  • In het profiel (dus ook zichtbaar voor andere deelnemers en begeleiders)