Aan de slag!

Laatst gewijzigd: 2017-04-19 13:16:13 +0200

Als omgevingsbeheerder kun je onder de tab 'Aan de slag' geavanceerde instellingen vinden, omgevingsstatistieken bekijken en licenties kopen. Hieronder een korte toelichting.

Aan de slag!

Ga door alle zeven stappen heen om wegwijs te worden in de leeromgeving. Binnen de stappen wordt er ook verwezen naar de verschillende supportartikelen die daarbij horen.
Klik op Voeg een dummy cursus toe om een voorbeeld toe te voegen van een contentbibliotheek en een daaraan gekoppeld cursustemplate. Zo krijg je een beeld van wat er mogelijk is in aNewSpring.

Omgevingsinstellingen

Selecteer eerste de juiste Reseller voordat je hier wijzigingen in aanbrengt.
Je kunt voor de deelnemersomgeving een andere vormgeving kiezen door op Thema aanpassen te klikken. Op dit moment is de keuze nog niet zo heel groot, maar we willen het aantal thema's nog gaan uitbreiden.
Voeg hier ook een logo toe die de deelnemers te zien krijgen. Klik hiervoor op Bestand kiezen

Omgevingsinstellingen - Geavanceerde instellingen

Een gebruiker met de rol 'deelnemer' ziet een andere vormgeving van de leeromgeving dan de andere rollen. Voeg bij Logo back-end omgeving een logo toe die niet te zien is voor de deelnemer, maar wel voor de andere rollen.

Als het vinkje Toon inschrijven voor de cursus aanstaat, is het voor de deelnemers mogelijk om een toegangscode toe te voegen op het dashboard om toegang te krijgen tot een nieuwe cursus. In Uitgelogd staat is dit invoerveld ook te zien op de inlogpagina. Dan hebben nieuwe deelnemers de mogelijkheid om eerst een account aan te maken met de toegangscode.

Deze optie hoef je alleen aan te zetten als je deelnemers wilt inschrijven met behulp van een toegangscode.

Bij Twitter kun je een livestream laten tonen op het dashboard.

De Help-knop verwijst voor de deelnemers standaard naar de supportwebsite http://deelnemersupport.anewspring.nl. Als je dit niet wilt, kun je er ook voor Formulier met eigen e-mail kiezen. Als deelnemers dan op de help-knop klikken, verschijnt er een formulier waar ze hun vraag in kunnen typen. Vul bij 'E-mailadres' het e-mailadres in waar de vraag van de deelnemer naartoe gestuurd moet worden.

Onder de knop Mailinhoud aanpassen kun je de tekst van de notificaties naar wens aanpassen. Zie hiervoor ook het supportartikel 'Notificatiemails aanpassen'

Licenties

Bekijk hoeveel licenties er nog aanwezig zijn voor jouw omgeving.
Klik op Licentie overzicht om te zien wanneer en voor wie er licenties zijn afgeschreven.

Koop meer
Onder de knop Koop meer kan je meer licenties aankopen door onder "Vooruitbetalen" in te geven hoeveel licenties je bij wilt kopen.
Het vooruit betalen van de licenties is mogelijk via Creditcard, iDeal en PayPal

Kortingsprijsmodel
Onder het kortingsprijsmodel wordt aangegeven hoeveel licenties je betaalt per cursustype per learner en welk cursustype voor welk doeleinde geschikt is.
Ook zie je hier een overzicht van de inkoop van licenties en wat de prijs is per inkoop.