Inhoudsdelen toevoegen

Laatst gewijzigd: 2016-04-26 09:44:58 +0200

Een cursus in aNewSpring bestaat meestal voor een groot deel uit inhoudsdelen. Op meerdere manieren kan je deze toevoegen een inhoud geven.
Lees in dit artikel hoe je ze toevoegt en ze inhoud geeft.

Waar voeg ik een inhoudsdeel toe?

1. Via het template

Dit kan alleen als je de rol Auteur en Ontwerper hebt. Ga naar de tab Cursussen en klik op Aanpassen bij een template.
Klik bij een activiteit op Aanpassen.

Klik onder de tab Activiteit content op + Inhoudsdeel.

2. Via de contentbibliotheek

Dit kan alleen wanneer je minimaal de rol Auteur hebt. Klik onder de tab 'Content' op Beheer bij een contentbibliotheek.

Klik onder de tab 'Pagina's op + Inhoudsdeel.

Vul de titel van het inhoudsdeel in. Druk op enter om het ID in te vullen. Deze is optioneel en kun je toevoegen als kenmerk voor jezelf.

Kies een voorgedefinieerde layout:

Klik op Locatie om de vraag in een bepaalde map te zetten.

Klik op Voeg toe en pas aan.

Hoe vul ik het inhoudsdeel?

Klik op de Plus om inhoud toe te voegen.

Bepaal nu het inhoudstype die je wilt toevoegen. Zie ook het artikel 'Welke inhoudsdeeltypes kan ik kiezen?'.

Klik op de Plustekens aan de weerszijden van het canvas om rijen en kolommen toe te voegen.

Splits een vlak verticaal om nog een kolom toe te voegen. Splits een vlak horizontaal om nog een rij toe te voegen.
Klik op het Kruisje om het vlak weg te halen en op de Prullenbak om alleen de inhoud te verwijderen.

Canvasinstellingen

Het canvas is het scherm waar de content in wordt getoond. Bepaal met het schuifje de grootte van het canvas.

Klik op het Tandwieltje of op de tab Eigenschappen om het canvas 'relatief' op 'absoluut' in te stellen. Klik op Update om op te slaan. Klik bij de Splitbutton op Update en nieuw om op te slaan en gelijk een nieuw inhoudsdeel toe te voegen.

Ga terug naar het overzicht door te klikken in de breadcrumb op Beheer content. Onder de tab Eigenschappen kun je de canvasinstellingen in één keer voor alle vragen en inhoudsdelen instellen.

Toegestane bestandstypes

• Afbeeldingen (.png, .jpg, .gif)
  • Geluidsfragmenten (.mp3)
  • Flash (.swf)
  • Downloadable bestanden (Bijvoorbeeld .doc, .pdf, .exe, .xlsx)