Tutorial: Hoe creëer ik eenvoudig content?

Laatst gewijzigd: 2015-12-04 10:06:14 +0100

Waarom wordt content apart gemaakt?

Maak vragen en inhoud aan die je kunt gebruiken in een cursustemplate. Deze content is gescheiden van de cursusstructuur, zodat je vragen en inhoud maar één keer hoeft aan te maken en kunt gebruiken in verschillende cursustemplates.  Lees meer over de structuur van de leeromgeving.

Stap 1: Maak een contentbibliotheek aan van het type kennis

Ga naar de tab Content en klik op + Contentbibliotheek. Geef de contentbibliotheek een herkenbare naam en klik op Creëer. Selecteer onder de tab Eigenschappen welke personen als Auteur of Ontwerper toegang mogen hebben tot deze contentbibliotheek. Lees meer over het toevoegen van een contentbibliotheek.

In het contentbibliotheek overzicht zijn onder de knop Meer nog verschillende opties. Zie hiervoor de volgende artikelen:

- Content importeren en exporteren
- Woordenlijst maken
- Wat zijn examentermen
- Voortgang en statistieken bekijken

Een contentbibliotheek kan alleen worden aangemaakt door de beheerder.

Stap 2: Voeg mappen, vragen en inhoudsdelen toe

Als je de contentbibliotheek benaderd via de tab Content (dus niet direct als je een bibliotheek hebt aangemaakt), klik op Beheer om vragen en inhoudsdelen of mappen te maken.

Mappen aanmaken

Om het overzicht in de content te bewaren, kun je mappen aanmaken waar je de vragen en inhoudsdelen in kunt zetten. Lees meer over de structuur van de leeromgeving.

Klik op +Map en geef de map een naam.

Tip 1: Maak mappen aan per les waarin je per les de vragen en de inhoudsdelen inzet. Codeer ze met behulp van het ID alvast op volgorden. Scheelt een hoop klikwerk bij het maken van het template!
Tip 2: De ontwerper stelt op templateniveau leerdoelen in. Hij kan ervoor kiezen om in één keer leerdoelen toe te voegen door de mappen waar de vragen in staan te gebruiken als leerdoel. Als dit van toepassing is op jouw cursus, let dan goed op de namen van de mappen.

Vraag aanmaken

Klik op +Vraag en vul de titel van de vraag in. Druk op enter om naar het ID veld te gaan. Deze is optioneel en kun je toevoegen als kenmerk voor jezelf. Lees meer over hoe je een vraag moet toevoegen.

Kies wat voor soort vraag het moet worden. Zie hiervoor ook het artikel 'Welk vraagtype zal ik kiezen?'

Klik op Locatie om de vraag in een bepaalde map te zetten. Voeg tenslotte de vraag toe en als je wilt kun je hem direct aanpassen.

De aangegeven Locatie blijft bewaard als je een volgende vraag of inhoudsdeel gaat toevoegen.

Inhoudsdeel aanmaken

Klik op +Inhoudsdeel en vul de titel van het inhoudsdeel in. Druk op enter om het ID in te vullen. Deze is optioneel en kun je toevoegen als kenmerk voor jezelf. Lees meer over het aanmaken van inhoudsdelen.

Kies een voorgedefinieerde layout. Je zit hier verder niet aan vast, als je eenmaal een layout gekozen hebt, kun je nog alle kanten op.

Kopiëren, Verwijderen en Verplaatsen

Vink meerdere vragen, inhoudsdelen en mappen aan en klik op de knop Kopiëren, Verwijderen of Verplaatsen om de actie uit te voeren.

Content verplaatsen naar een andere contentbibliotheek kan met behulp van exporteren en importeren.

Hernoemen

Hernoem vragen, inhoudsdelen en mappen door op de knop Meer te klikken.