Welke inhoudstypes kan ik kiezen?

Laatst gewijzigd: 2016-04-19 10:05:58 +0200

In aNewSpring kan je verschillende soorten inhoud aan een inhoudsdeel toevoegen. Dit doe je door middel van de Plus-editor. Lees in het artikel 'Inhoudsdelen toevoegen' meer over hoe de plus-editor werkt en hoe je inhoudsdelen toevoegt.

Bij sommige inhoudstypes kun je gebruik maken van externe tools. Hiervoor is kennis van deze tools een vereiste. Neem voor support contact op met de makers van de tool.

Tekst

1) Opmaak

Gebruik de opmaakstijlen om de tekst op te maken. De opmaakstijlen zijn verbonden aan de css en het zal de consistentie ten goed komen als je hier gebruik van maakt.

2) LaTeX Editor

Als je wilt kun je rekenformules toevoegen met behulp van de LaTeX Editor. Via de website http://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php kun je formules maken en de code daarvan in de editor zetten, zodat deelnemers de gewenste formule zien.

3) Ondersteunend bestand toevoegen

Voeg een PDF of Wordbestand toe als ondersteunend bestand.

4) Linken naar een ander inhoudsdeel

Klik op dit icoontje om naar een ander inhoudsdeel te verwijzen. Er zal een linkje te zien zijn. Als je er op klikt, verschijnt het inhoudsdeel in een pop-up.

5) Hyperlinks

Het is mogelijk om van een woord of een stukje tekst een link te maken naar een externe internetpagina. Klik hiervoor op het eerste icoontje zoals te zien is in bovenstaande afbeelding bij nummer 3. Vul de URL in van de pagina waar je naartoe wilt linken en geef aan hoe je de pagina wilt laten weergeven. De meestgebruikte opties zijn in het huidige venster, waarbij de link wordt uitgevoerd in de huidige pagina en de cursus dus verdwijnt, of in een nieuw venster, waarbij een nieuw venster wordt geopend om de link te laten zien.

6) Opmaak verwijderen

Verwijder de opmaak van de tekst als je bijvoorbeeld tekst gekopieerd en geplakt hebt vanuit Word.

Afbeelding

Selecteer een bestaande afbeelding of klik op +Upload om een afbeelding van je computer te selecteren. Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken en klik op bewerken om de afbeelding bij te snijden of te spiegelen.

Je kunt hotspots toevoegen aan afbeeldingen. Hiermee is het mogelijk dat deelnemers op een (on)zichtbare plaats kunnen klikken op de afbeelding waar een pop-up verschijnt. Hier kan tekst in staan, maar ook een link naar een inhoudsdeel.

Stel bij Klikbaar gebied in of je meerdere hotspots wil toevoegen aan de afbeelding of dat de gehele afbeelding aanklikbaar moet zijn.

Klik op +Hotspot om te bepalen waar je een hotspot wilt zetten. Klik daarna op Aanpassen om een tekst toe te voegen.
Bepaal bij Hotspot zichtbaar hoe de hotspots getoond moeten worden in de afbeelding.

Youtube

Vul bij Youtube de link naar het filmpje. Je vindt de link als je in Youtube bij een filmpje op 'Delen' klikt.
De link ziet er ongeveer zo uit: http://youtu.be/62WD5vxI8wM

Vimeo

Vimeo is net als Youtube een dienst waar je filmpjes in kunt uploaden van allerlei bestandsformaten. Als je in Vimeo een Pro-account neemt, kun je filmpjes afschermen voor de wereld en alleen de leeromgeving toegang geven om het filmpje te tonen.

Ook voor Vimeo heb je een link nodig. Ga hiervoor naar een filmpje in Vimeo en gebruik de link die in de adresbalk staat: https://vimeo.com/54355281

Slideshare

Slideshare is een online tool waarin je presentaties kunt zetten.
De link naar een presentatie kun je vinden door in Slideshare op Delen te klikken. Voeg de URL in om Slideshare te kunnen gebruiken in een inhoudsdeel.

Prezi

Prezi is een online tool waarmee je presentaties kunt maken.
De link van een Prezi vind je door bij een presentatie op 'Delen' te klikken.
Een link kan zijn: http://prezi.com/i11j7gvffr60/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Google Docs Viewer

Hiermee kun je PDF-, Word- en PowerPointbestanden tonen in de Google Docs viewer.  Als je het inhoudsdeel test, zal het bestand direct getoond worden in het inhoudsdeel.

Issuu

Issuu is een online dienst die het mogelijk maakt om pdf bestanden op een mooie manier te tonen. Met behulp van een embeddcode die bij elk bestand in Issuu te vinden is, kun je het in aNewSpring zetten.

MS Office viewer

Voeg PowerPoint, Word of Excelbestanden toe in aNewSpring. Het bestand zal getoond worden in het canvas.

Bij het uploaden van Vimeo, Prezi, Slideshare, ISSUU en MS Office bestanden kun je de beeldverhouding aanpassen.

HTML

Voeg zelf HTML code toe. Via de knop Editor heb je ook de keuze om de tekst in de editor aan te passen.

Flash

Flash wordt niet ondersteund op iOS devices (iPhone, iPad) en de laatste versies van Android telefoons en tablets. De flash content zal niet weergegeven worden op deze devices.

Web

Voeg een website met behulp van een iFrame toe in een inhoudsdeel. Plak een link in het vakje URL en klik op Ok.

Cue Point

Met Cue Point kan je getimede opsommingen toevoegen bij filmpjes met allerlei effecten. Voeg eerst in het inhoudsdeel een filmpje toe via Youtube of Vimeo en maak vervolgens een nieuw vak met Cue Point aan, waar je de opsomming wilt zien.

Lijst

Met de optie Lijst kan je verschillende soorten lijsten toevoegen aan het inhoudsdeel (bijvoorbeeld een checklist). De punten kunnen voorzien worden met een inhoudsdeel voor extra informatie.