Maak een demo om je cursus te promoten

Laatst gewijzigd: 2017-10-24 14:12:35 +0200

Het is mogelijk om in aNewSpring een kleine demo te maken als promotie voor je officiële learning journey.

Deelnemers kunnen 10 dagen in de demo, zonder dat dit een gebruikerslicentie kost.

Voor deze stappen heb je deze rollen nodig: Ontwerper, Beheerder, Reseller en Omgevingsbeheerder

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om de demo te maken:

1. Maak een template aan van het cursustype 'demo'
  2. Tips voor het maken van de demo
  3. Publiceer het template en maak een uitvoering aan
  4. Voeg de demo toe aan de catalogus
  5. Plaats de link van de demo op je website
  6. Bekijk de resultaten van de deelnemers

1) Maak een template aan van het cursustype 'demo'

Klik onder de tab op + Template en kies voor het cursustype Demo.

Dit zijn de kenmerken van een demo:

• Als deelnemers zich hiervoor inschrijven kost het geen licentie;
  • deelnemers kunnen er 10 dagen in;
  • je kunt maximaal 15 vragen en/of inhoudsdelen toevoegen;
  • je kunt maximaal 1 SCORM-pakket toevoegen;
  • het is niet mogelijk om inleveropdrachten toe te voegen;
  • deelnemers kunnen niet met elkaar discussiëren;
  • er kan geen begeleider toegevoegd worden, maar wel een mentor.

Uitleg voor de cursusfunctionaliteiten kun je vinden in het artikel 'Template eigenschappen en cursustype instellen'.

2) Tips voor het maken van de demo

Zie voor het maken van een cursusstructuur het supportartikel 'Scenario: Hoe zet ik een simpele cursus op?'.

Je kunt maar 15 vragen en/of inhoudsdelen toevoegen
Hierdoor is het niet verstandig om heel veel activiteiten aan te maken. Probeer de deelnemers in ieder geval nieuwsgierig te maken naar de rest van de cursus en laat ze weten wat ze kunnen verwachten van de volledige versie.

Wil je de MemoTrainer wel of niet demonsteren?
Als je de MemoTrainer wilt demonstreren, kun je het beste via 'Direct MemoTrainbare vragen' vragen toevoegen aan de MemoTrainer. Als de deelnemer start met de demo, kan hij gelijk een MemoTraining doen.

Als je de MemoTrainer niet wilt demonstreren, kun je de MemoTrainer- en Extra oefeningenwidget het beste weghalen door op de kruisjes te klikken in de widgets. Verder kun je de MemoTrainerstatistieken uitvinken onder de tab Eigenschappen.

Voeg een extra widget toe
Je kunt de demo extra persoonlijk maken door een introductiefilmpje toe te voegen. Hoe je een widget toevoegt, kun je vinden in het artikel 'Widgets beheren'.

Voeg een enquête toe
Om erachter te komen of deelnemers de uiteindelijke cursus willen kopen, zou je een enquête kunnen toevoegen om dat te peilen. In het artikel 'Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?' vind je instructies hoe je een enquête toevoegt in het template.

Je hebt maar ruimte voor 15 vragen/inhoudsdelen. Je zou daarom één open vraag kunnen aanmaken van het type evaluatie waar je meerdere vragen stelt. En vergeet niet dat mensen dol zijn op aanbiedingen!

3) Publiceer het template en maak een uitvoering aan

Als het template gepubliceerd is, maak dan de uitvoering aan. Dit kun je doen via de tab Cursussen en dan de knop + Uitvoering.

4) Voeg de demo toe aan de catalogus

Maak een catalogusproduct van deze uitvoering en kies voor de aankoopmethode Demo. Je vindt deze instellingen door bij het product dat je net hebt aangemaakt aan te passen en naar de tab 'Instellingen en betaalmethode' te gaan.

In dit artikel vind je meer informate: Hoe gebruik ik de catalogus?

Zorg dat onder het tabje Instellingen (hiervoor moet je omgevingsbeheerder zijn) de optie Toon beschikbare demo's in de catalogus aanstaat.

5) Plaats de link van de demo op je website

Om de link te krijgen naar de demo, kun je het volgende doen:

Neem als uitgangspunt de link: http://voorbeeld.anewspring.nl/do?action=addDemoProduct&productId=2

1) Vul in plaats van voorbeeld.anewspring.nl je eigen URL van de leeromgeving.
2) Als je via de tab Reseller op Bewerken klikt bij het product, kun je in de URL het 'id' vinden. Vul deze in plaats van de '2' in.

Zet de link naar de demo vervolgens op je website of zet hem in een nieuwsbrief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de demo gaan doen en de uiteindelijke cursus gaan kopen.

6) Bekijk de resultaten van de deelnemers

Om de resultaten te zien van de enquête en andere activiteiten, kun je een mentor toevoegen aan de demo. Een mentor kan alleen de voortgang en statistieken bekijken van de deelnemers.
Zie voor meer uitleg het artikel 'Mentor toevoegen aan een uitvoering - toegang tot statistieken'

Als je mentor bent in de demo-uitvoering kun je de antwoorden van de enquêtevraag bekijken door via de tab Begeleiden en de knop Meer te klikken op Voortgang en Resultaten om naar de Cursusstatistieken te gaan.

Klik links in de structuur op de activiteit Enquête, klik daarna op de tab Vragen en klap de vraag open om alle antwoorden te zien.