Vragen toevoegen

Laatst gewijzigd: 2016-04-26 09:45:15 +0200

Waar voeg ik vragen toe?

Je kunt op twee manieren vragen toevoegen.

1. Via het template

Dit kan alleen als je de rol Auteur en Ontwerper hebt. Ga naar de tab Cursussen en klik op Aanpassen bij een template.
Klik bij een activiteit op Aanpassen.

Klik onder de tab Activiteit content op + Vraag.

2. Via de contentbibliotheek

Dit kan alleen als je de rol Auteur hebt. Klik onder de tab 'Content' op Beheer bij een contentbibliotheek.
Klik onder de tab Pagina's op + Vraag.

Vul de titel van de vraag in. Druk op enter om het ID in te vullen. Deze is optioneel en kun je toevoegen als kenmerk voor jezelf.
Kies daarna een vraagtype.

Klik op Locatie om de vraag in een bepaalde map te zetten.

Klik op Voeg toe en pas aan.

Hoe voeg ik vragen toe?

Bij het maken van vragen kun je gebruik maken van de Text editor of de Plus-editor. Met de plus-editor kun je qua lay-out van de vraaginhoud alle kanten op, maar is op dit moment nog bèta.

De vragen die je maakt in de plus-editor werken nog niet in de MemoTrainerapp.

Plus-editor

Klik om te beginnen op de A om vraagtekst toe te voegen.

De interactie werkt verder hetzelfde als bij de inhoudsdelen: Klik op de Plus of op de A (voor tekst) om inhoud toe te voegen.

Bepaal nu het inhoudstype die je wilt toevoegen. Zie ook het artikel 'Welke inhoudsdeeltype zal ik kiezen'.

Klik op de Plustekens aan de weerszijden van het canvas om rijen en kolommen toe te voegen.

Klik op het Kruisje om het vlak weg te halen en op de Prullenbak om alleen de inhoud te verwijderen.

Splits een vlak verticaal om nog een kolom toe te voegen. Splits een vlak horizontaal om nog een rij toe te voegen.

Canvasinstellingen

Het canvas is het scherm waar de content in wordt getoond. Bepaal met het schuifje de grootte van het canvas.

Klik op het Tandwieltje of op de tab Eigenschappen om het canvas 'relatief' op 'absoluut' in te stellen.
Klik op Update om op te slaan. Klik bij de Splitbutton op Update en nieuw om op te slaan en gelijk een nieuw inhoudsdeel toe te voegen.

Ga terug naar het overzicht door te klikken in de breadcrumb op Beheer content. Onder de tab Eigenschappen kun je de canvasinstellingen in één keer voor alle vragen en inhoudsdelen instellen.

Toegestane bestandstypes

• Afbeeldingen (.png, .jpg, .gif)
  • Geluidsfragmenten (.mp3)
  • Flash (.swf)
  • Downloadable bestanden (Bijvoorbeeld .doc, .pdf, .exe, .xlsx)