Tutorial: Cursustemplate / content verwijderen van begin tot eind

Laatst gewijzigd: 2017-10-25 17:04:48 +0200

Alles wat je gekoppeld hebt aan het template nadat het gepubliceerd was, moet ontkoppeld of verwijderd worden voordat je het template zelf weer verwijderen kunt.

De volgende zaken kunnen gekoppeld zijn aan een template:

• Uitvoeringen
  • Deelnemers
  • Catalogusproducten

Voordat een template verwijderd kan worden, moet alles uit bovenstaande lijst ontkoppeld of verwijderd worden. Hieronder volgt een uitleg hoe je dat kunt aanpakken.

Stap 1: Verwijder het catalogusproduct

Klik onder de tab 'Reseller' op Catalogus. Via de knop 'Meer' kun je het product Depubliceren en daarna Verwijderen.

Via de tab 'Reseller' kun je bij de toegangscodegroep klikken op het bolletje In gebruik om te ontdekken welke catalogusproducten eraan gekoppeld zijn.
Die moeten eerst verwijderd worden voordat je de rest van de lijst kunt verwijderen.

Klik op het product om het te Depubliceren. Klik daarna via de knop 'Meer' op Verwijderen.

Stap 2: Deelnemers met status 'Actief' deactiveren

Klik via de tab 'Cursussen' op Instellingen bij de uitvoering die gekoppeld is aan het template. Ga naar de tab Deelnemers.

• Vink de deelnemers met status 'Actief' aan en kies voor 'Uitschrijven'

Stap 3: Uitvoering verwijderen

Ga terug naar de tab Cursussen en klik onder de knop 'Meer' bij de uitvoering op Verwijderen. Als het niet mogelijk is om de uitvoering te verwijderen, komt dat omdat de uitvoering nog als product in de catalogus staat.

Stap 4: Template depubliceren

Klik onder de knop 'Meer' bij het template op Depubliceren.

Daarna is het mogelijk om het template te verwijderen.

Stap 5: Content verwijderen

Als content niet meer gekoppeld is aan een template, kan dit ook verwijderd worden via de tab Content