API, Single Sign-On en Webhooks

Laatst gewijzigd: 2016-05-03 10:07:38 +0200

Met behulp van de API kunnen bepaalde functies worden uitgevoerd vanaf een extern systeem (LMS, gebruikersregistratiesysteem, etc.), zoals het toevoegen van gebruikers en het inschrijven van deelnemers voor een cursus.

Met behulp van de WebHooks kan een extern systeem bericht krijgen als er bepaalde gebeurtenissen in het aNewSpring-platform zijn opgetreden, zoals het afronden van een cursusactiviteit door een deelnemer.

Met behulp van SSO kunnen gebruikers vanaf een extern systeem in het platform komen. Ook kan hiervoor SAML worden gebruikt.

In het ondersteunende bestand vind je hier meer uitleg over.

Om een koppeling tot stand te brengen heb je een API key nodig die je bij ons Support Team kunt aanvragen.

De specificaties van de API zijn te vinden door achter de link van je leeromgeving /apidocs in te typen.
Dus bijvoorbeeld: learningjourneys.anewspring.nl/apidocs

Vul rechtsboven de API key in die je hebt gekregen om tests te kunnen uitvoeren.