Waarom kan ik een template niet aanpassen?

Laatst gewijzigd: 2015-12-02 16:05:57 +0100

Als het je niet lukt om een template te bewerken, dan heb je nog niet de juiste rechten om het template aan te passen.

Alleen als je ontwerper en/of beheerder bent kan het voorkomen dat de Aanpassen knop grijs is. Je bent wel bevoegd om uitvoeringen te maken, maar je hebt niet de rechten om het template zelf aan te passen.

Om het template wel te kunnen aanpassen moet je het volgende doen:

Geef jezelf toegang tot de contentbibliotheken die gekoppeld zijn aan het template

Ga naar de tab Gebruikers en zoek jezelf op in de lijst. Klik op Rollen en geef jezelf de ontwerpersrol als je die nog niet had.
Klik op Update en ga naar de tab Ontwerper. Via +Contentbibliotheek kun je jezelf toegang geven.

Mocht je geen toegang hebben tot de tab Gebruikers dan zal je iemand die deze rechten wel heeft, moeten vragen je toe te voegen tot de betreffende bibliotheken.

Als je niet weet welke contentbibliotheken gekoppeld zijn in het template, kun je het beste alle bibliotheken toevoegen.

FAQ's

Ik wil een ontwerper toegang geven tot een template, maar dit lukt niet.

Ik wil een template verwijderen, maar dit lukt niet.