Rollen en rechten toekennen aan gebruikers

Laatst gewijzigd: 2017-07-28 16:03:55 +0200

Geef gebruikers in aNewSpring de juiste rollen en rechten.

1A) Ga naar stap 2 als je net handmatig een gebruiker hebt toegevoegd

Zie hiervoor: Handmatig accounts aanmaken voor nieuwe aNewSpring gebruikers.

1B) Zoek via de tab Gebruikers de deelnemer in de lijst en klik op Rollen

2) Selecteer de rollen voor deze gebruiker en klik op update

• Deelnemer: volgt een cursus. (voor elke deelnemer die is geregistreerd bij een cursus, wordt er een licentie afgeschreven)
  • Begeleider: begeleidt een lopende cursus.
  • Auteur: kan educatief materiaal zoals vragen en inhoudsdelen in het systeem plaatsen.
  • Ontwerper: kan van bestaande vragen en inhoud cursustemplates aanmaken.
  • Mentor: is de meekijkende derde die de inzet en voortgang van de deelnemers kan inzien.
  • Reseller: kan toegangscodes voor een cursus aanmaken en de catalogus beheren.
  • Beheerder: beheert de leeromgeving. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het aanmaken van contentmappen en het beheren van gebruikers.
  • Omgevingsbeheerder: Heeft de tab 'Aan de slag' waar licenties ingekocht kunnen worden.(Dit vinkje is alleen te zien als je zelf ook omgevingsbeheerder bent)
Zie ook de uitgebreide beschrijving van de soorten rollen.

Na het toekennen van rollen verschijnen tabbladen van de rollen die je hebt aangevinkt.

3) Stel de rechten in per rol

A) Schrijf een deelnemer in voor een cursusuitvoering

Klik op +Inschrijving, kies in de pop-up één of meerdere cursussen en klik op Update. Mocht je hem willen inschrijven voor een bestaande deelnemersgroep, klik dan op +Groep. De deelnemer wordt dan gelijk ingeschreven voor alle cursusuitvoeringen die zijn gekoppeld aan die groep.

Zie ook:  'Cursus verlengen voor deelnemer.

B) Schrijf de begeleider in voor een begeleidersgroep

Voordat een begeleider deelnemers kan begeleiden, moet hij ingeschreven worden in een groep. Klik op +Groep, kies in de pop-up één of meerdere groepen en klik op Update

Raadpleeg de Tutorial: Begeleider toevoegen aan een uitvoering - toegang tot statistieken en communicatie met deelnemers als de groep nog niet bestaat.

C) Geef de auteur toegang tot een contentbibliotheek waarin hij vragen en inhoud kan maken

Klik op +Contentbibliotheek, kies in de pop-up de contentbibliotheken en klik op Update

D) Geef de ontwerper toegang tot contentbibliotheken waarmee hij een template kan inrichten

Met de gemaakte content in de contentbibliotheek kan de ontwerper activiteiten aanmaken en het template verder inrichten. Klik op +Contentbibliotheek, kies in de pop-up de contentbibliotheken en klik op Update.

Als je een ontwerper ook de rol auteur geeft, kan er vanuit het template en de activiteit content worden aangemaakt in de contentbibliotheek. Zo kan de content direct in gebruik genomen worden op de daarvoor bestemde plaats.

Zie ook de oplossing voor: Ik wil een ontwerper toegang geven tot een template, maar dit lukt niet.

E) Schrijf de mentor in voor een mentorgroep

Een mentor moet in een mentorgroep ingeschreven worden, voordat hij de voortgang van deelnemers kan bekijken. Klik op +Groep, kies in de pop-up één of meerdere groepen en klik op Update.

F) Geeft de reseller toegang tot een subomgeving

De reseller kan daarna de catalogus voor die subomgeving beheren. Klik op +Subomgeving kies in de pop-up één of meerdere omgevingen en klik op Update.