Het maken van een enquête

Laatst gewijzigd: 2017-10-24 14:05:50 +0200

In een activiteit van het type enquête kun je de deelnemers vragen laten maken die niet goed of fout te beantwoorden zijn. Aan het eind krijgen ze daarom ook geen score te zien maar alleen een overzicht van de antwoorden.

Als meerdere deelnemers deze activiteit doorlopen hebben, kan de begeleider in een makkelijk overzicht inzien welke antwoorden zijn gegeven zijn op de vragen. Hij hoeft hierbij niet per deelnemer te kijken.

Waar?

Klik in het template op +Activiteit en kies voor 'Enquête'.

Hoe?

Klik daarna op Aanpassen om vragen toe te voegen.

Mocht je naast ontwerper ook de rol auteur hebben en er zijn nog geen contentbibliotheken gekoppeld, dan kun je er eentje aanmaken.

Mochten er nog geen evaluatievragen aangemaakt zijn, klik daarna op +Vraag om 1 vraag toe te voegen.

In aNewSpring is iedere vraag een pagina waarmee middels de volgende knop naar de volgende vraag binnen de enquête genavigeerd kan worden.

Maak daarom meerdere vragen aan en selecteer ze onder de tab Activiteit content. (Zie hiervoor ook het artikel 'Vragen toevoegen'.)

Onder de tab Activiteit content kun je ook de volgorde van de vragen nog wijzigen.

Klik onderaan de pagina op Update en klik daarna links boven op 'Terug naar de cursus'. In het template vin je rechts boven een knop Testen waarmee je de enquête kunt bekijken zoals de deelnemer dat straks gaat zien.