Woordenlijst: gebruiken en aanmaken

Laatst gewijzigd: 2015-11-26 11:31:58 +0100

Een woordenlijst bevat termen die in inhoudsdelen worden onderstreept. Als je op zo'n woord klikt, verschijnt de definitie in een tooltip.
Een woordenlijst moet gecreëerd worden in de contentbibliotheek. Vervolgens kan deze gekozen worden in het template.

Woordenlijst aanmaken

Waar maak ik een woordenlijst aan?

Klik onder de tab 'Content' onder de knop 'Meer' bij de betreffende contentbibliotheek op Woordenlijst. Of ga via Beheer naar de tab Woordenlijst.

Hoe voeg ik woorden aan een woordenlijst toe?

Klik op +Term om een woordenlijstitem toe te voegen die onderstreept moet worden in inhoudsdelen.

Hoe verwijder ik woorden uit de woordenlijst?

Vink één of meerdere termen aan en verwijder deze door te klikken op het rode kruisje of door op Verwijderen te klikken.

Woordenlijst importeren

Het is ook mogelijk om een woordenlijst te importeren. Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld zipbestand dat je kunt bekijken.

Maak een csv excelbestand aan die glossary.csv moet heten. Zet in de eerste kolom de definitie en in de tweede kolom de uitleg.
Zet het excelbestand in een zipbestand en importeer de zip als interne content in een contentbibliotheek.

Woordenlijst gebruiken

Waar selecteer ik de woordenlijst voor een template?

Klik op de tab Cursussen in het hoofdmenu en vervolgens op Aanpassen bij het cursustemplate waar je de woordenlijst wil gebruiken.

Klik in de Documentatiewidget op Woordenlijsten selecteren.

Hoe selecteer ik de woordenlijst?

Nadat je hebt geklikt op 'Woordenlijst selecteren', selecteer de juiste woordenlijst en klik je op Update.