Tutorial: Activiteit 'vervangen' in gepubliceerd template

Laatst gewijzigd: 2017-04-14 10:34:51 +0200

Het is mogelijk via een workaround om activiteiten te 'vervangen'. Je kunt in een gepubliceerd template altijd activiteiten en blokken toevoegen:

1. Je kunt een activiteit kopiƫren en deze aanpassen naar de gewenste instellingen. Je kunt ook een nieuwe activiteit aanmaken.
    Zorg ervoor dat deze nieuwe activiteit helemaal is zoals je wilt, voordat je naar stap 2 gaat. Wanneer deze gekopieerd is, hernoem je de oude activiteit, zodat de nieuwe activiteit de juiste naam kan dragen.

2. Vervolgens publiceer je deze in het template door op het wereldbol-icoontje te klikken of als je de activiteit aanpast te klikken op Publiceer. Bij het publiceren wordt direct gevraagd of je deze nieuwe activiteit ook wilt activeren in de uitvoeringen die bij dit template horen.

3. Verberg nu de oude activiteit. Je kunt bij het verbergen direct aangeven dat deze activiteit gedeactiveerd moet worden in lopende uitvoeringen.
    Mocht je dit niet willen bij alle uitvoeringen, dan zal deze optie niet moeten gebruiken. Je kunt dan het beste naar de uitvoering gaan waar dit aangepast moet worden. Ga daar naar de tab 'Activiteiten', deselecteer de oude activiteit en klik op 'Update'. De activiteit is nu alleen uitgezet bij deze specifieke uitvoering
De oude activiteit is nu niet meer zichtbaar voor de deelnemers. Dit betekent ook dat zij de voortgang op deze activiteit niet meer kunnen inzien.

Je kunt ook het gehele template kopiƫren en daar wijzigingen in doorbrengen. Deze zal dan apart gepubliceerd moeten worden met daaraan nieuwe uitvoeringen gehangen.