Rollen en rechten van gebruikers in aNewSpring

Laatst gewijzigd: 2017-11-13 17:24:55 +0100

Wat zijn rollen en rechten in aNewSpring?

In aNewSpring zijn in totaal acht verschillende rollen die je een gebruiker kunt geven. Met Rollen kan je bepaalde gebruikers in aNewSpring bevoegdheden geven. Aan de rollen kan je Rechten hangen, waarin je kunt bepalen wat een gebruiker wel of niet mag zien en/of doen.

Hieronder worden de verschillende rollen beschreven. Op sommige functionaliteiten kan je klikken om naar het supportartikel te gaan voor meer uitleg.

Omgevingsbeheerder

Degene die een leeromgeving aanmaakt, is automatisch omgevingsbeheerder en beheerder. Hij alleen kan de tab Instellingen () zien waar hij het volgende kan doen:

Alleen als je deze rol en beheerder bent, kun je andere gebruikers ook omgevingsbeheerder maken.

Beheerder

Beheert de leeromgeving (maar heeft minder rechten dan de Omgevingsbeheerder). Kan de volgende dingen doen:

Auteur

Kan educatief materiaal zoals vragen en inhoudsdelen in contentbibliotheken plaatsen waartoe de beheerder hem de rechten voor heeft gegeven. Hij kan het volgende doen:

Ontwerper

Kan van bestaande vragen en inhoud leerpaden maken.  De beheerder moet de ontwerper toegang geven tot bepaalde contentbibliotheken waarvan hij leerpaden mag maken. De ontwerper kan het volgende doen:

Als een ontwerper ook auteur is, dan kan hij via het template ook content toevoegen aan de contentbibliotheek.

Begeleider

De begeleider heeft de mogelijkheid om de deelnemers te begeleiden als het een blended, social of gamebased learning cursus betreft. Hij kan het volgende doen:

Bij deze functionaliteiten heeft de beheerder de mogelijkheid om bij specifieke begeleiders de optie aan te zetten:

Mentor

De mentor is de meekijkende derde die de inzet en voortgang van de deelnemers kan inzien. Een mentor kan aan elk cursustype gekoppeld worden. Hij heeft de volgende opties:

Deelnemer

Is degene die een cursus volgt. Wat hij kan doen is geheel afhankelijk van wat de ontwerper en beheerder heeft ingesteld. Dit zijn de functionaliteiten die een deelnemer o.a. kan doen:

Reseller

Dit is degene die de catalogus beheert en toegangscodes aanmaakt voor deelnemers waarmee ze toegang kunnen krijgen tot een cursus. De reseller kan de onderstaande dingen alleen doen, voor de reselleromgevingen waar hij toegang tot heeft: