SSL Certificaat gebruiken (HTTPS)

Laatst gewijzigd: 2017-10-30 15:01:07 +0100

Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden. Website die een SSL certificaat hebben zijn te herkennen aan HTTPS in de link.
Voor aNewSpring leeromgevingen die aangemaakt zijn na 21 oktober 2015 is dit certificaat standaard ingesteld en staat er in de link standaard HTTPS.
Omgevingen die voor die datum aangemaakt zijn, kun je HTTPS nog handmatig aanzetten in de Instellingen van de leeromgeving.

SSL certificaat voor je eigen domeinnaam

Als je een eigen domeinnaam wilt gebruiken voor je aNewSpring leeromgeving, kun je zelf een SSL certificaat kopen bij een partij die dit levert zodat jouw URL ook via een beveiligde verbinding kan lopen.

De hostingprovider van het domein zal je kunnen helpen om de CSR te genereren, die is nodig om het certificaat aan te vragen. Instructies hiervoor vind je bijvoorbeeld hier: https://www.sslcertificaten.nl/support/OpenSSL/OpenSSL_-_Aanmaken_CSR

Wij ontvangen daarna graag het SSL-certificaat met de bijbehorende private key (zonder passphrase) in .crt, .ca-bundle of .pem formaat. Vervolgens kunnen wij het certificaat op onze servers installeren.

Om de kosten te dekken rekenen we per installatie €250.

Het certificaat regelen we via SNI in en sommige oude browsers ondersteunen dit niet. Op deze website vind je meer informatie over welke browsers wel en niet ondersteund worden.