Learning Tools Interoperability (LTI)

Laatst gewijzigd: 2017-05-24 13:30:23 +0200

LTI is een standaard waarmee een koppeling gemaakt kan worden tussen twee leersystemen. aNewSpring werkt met versie 1.0 en is zowel 'Consumer' als 'Provider'.

LTI Provider

aNewSpring levert in dit geval de content; een uitvoering wordt afgespeeld in een ander LMS.

De LTI consumer (het andere LMS) heeft 4 dingen nodig die wij als provider aanleveren:

- Een URL
- LTI key
- LTI secret

- Optioneel een parameter: course.

Hoe?

1) De Key en Secret moeten per subomgeving worden gegenereerd. Stuur een mail naar support@anewspring.nl om de key en secret aan te vragen en vermeld hierbij de bijbehorende subomgeving.

2) Maak het template helemaal gereed.

3) Geef via de tab 'Eigenschappen' in het template aan op basis van welke activiteit een cijfer moet worden weggeschreven. Hiermee geven wij door aan de LTI consumer wanneer de cursus afgerond is.

De LTI provider kan 1 resultaat teruggeven. Volgens de LTI specificaties is dat een getal tussen de 0 en 1. Als de deelnemer op een toets 70% heeft gehaald, stuurt aNewSpring 0,7 door naar de LTI Consumer. Het is aan die tool om dit getal weer op de juiste manier te interpreteren.
4) Publiceer het template.
6) Voeg een externe ID toe. Klik hiervoor op 'Instellingen'.

Onderaan de 'Instellingen' pagina vind je de Geavanceerde instellingen.

7) Klik op 'Update' en er zal meer data verschijnen die je kunt gebruiken om de LTI koppeling verder tot stand te brengen. Deze data is alleen inzichtelijk als je ingelogd bent in de subomgeving waarvoor de key en secret aangemaakt zijn.

Door in de LTI Consumer de LTI custom parameter 'course' toe te voegen,  komen deelnemers direct terecht in de learning journey. Als je de parameter niet toevoegt, komen deelnemers uit op 'Home'.

Als de LTI Consumer geen mogelijkheid heeft om een custom parameter toe te voegen, kan deze op onderstaande manier worden opgenomen in de LTI link:
http://howto.anewspring.nl/lti/lti-v1p0/provide?custom_course=course1

LTI Consumer

Content uit een andere LMS kan in aNewSpring worden afgespeeld.

Maak hiervoor een template aan en klik op +Activiteit om een externe activiteit toe te voegen.

Zet het vinkje aan en vul de link, Key en Secret in die correspondeert met het andere LMS.

Artikelen die je hierbij kunnen helpen:

Hoe maak ik een template aan?