Een custom app in je eigen huisstijl

Laatst gewijzigd: 2017-11-16 09:33:34 +0100

Een gepersonaliseerde app voor jou en je deelnemers. De aNewSpring app onder je eigen naam en met je eigen branding maakt het veel makkelijker om deze te vinden in de App Store en op Google Play. De deelnemer hoeft ook geen URL in te voeren, maar wordt automatisch op de juiste leeromgeving ingelogd. Na het downloaden van de app kunnen deelnemers direct beginnen met hun cursus.

De kosten voor een custom app zijn €2500,- per jaar, inclusief onderhoud en updates.

Volg de onderstaande stappen om de ontwikkeling van de app in gang te laten zetten

1) Maak een Apple ID aan

Voor de iPhone app is het noodzakelijk dat deze in een eigen developer- en store account komt te staan van jullie organisatie. Dit is een eis van Apple zodra jouw merknaam aan een app verbonden wordt. In dit account kun je aNewSpring ontwikkelaars toevoegen en toegang geven tot alleen de custom aNewSpring app. Support medewerkers van aNewSpring zullen de app store vullen met de nodige teksten en visuals. Dit account bij Apple kost €100,- per jaar.

Als jouw organisatie zich al heeft aangesloten op het Apple Developer Programm, kun je verder gaan naar stap 3.

Ga naar https://developer.apple.com/

Klik Create Apple ID

Doorloop het proces om het account verder aan te maken en log opnieuw in via https://developer.apple.com/

2) Sluit je aan op het 'Apple Developer Programm'

Klik op Join the Apple Developer Programm

Klik Enroll

Klik Start your enrollment.

Het D-U-N-S nummer kun je eenvoudig en gratis opvragen via bijvoorbeeld http://europe.dnb.com/find-my-DUNS/. Je krijgt hem daarna direct per e-mail toegestuurd.

Kies Company/Organisation en Continue.

Vul de verdere gegevens in. Als je eenmaal toegang hebt log je nogmaals in op je Apple developer account.

3) Geeft aNewSpring toegang als 'Developer' voor jouw account.

Klik op People.

Klik Invite people.

Invite as Admins de volgende accounts:

• development@anewspring.com
  • support@anewspring.nl

Vervolgens moet aNewSpring de uitnodiging voor beide accounts accepteren. Ga daarna door naar stap 4.

4) Geeft aNewSpring toegang tot iTunes Connect

Log met het aangemaakte Apple ID in op https://itunesconnect.apple.com

Klik op Users and Roles

Klik op + om de developers en ons van support toe te voegen aan iTunes Connect.

Voeg twee accounts toe:

5) Geef de aNewSpring accounts de juiste rollen

Het development account krijgt de rol Developer en geef support de rollen Developer en Customer Support. Support zal dan de nodige teksten en afbeeldingen toevoegen aan de app in de store.

Als de app eenmaal is toegevoegd door ons, kun je in dit scherm bij Apps aangeven dat het account alleen toegang mag hebben tot jouw Custom aNewSpring app.

6) Stuur aNewSpring app teksten, afbeeldingen en een toestemmingsformulier

Voordat wij de ontwikkeling van de app in gang kunnen zetten, zullen wij hiervoor de juiste informatie en afbeeldingen nodig hebben.

Hieronder vind je links naar een formulier per taal. Daarvan hoef je alleen de formulieren in te vullen voor de talen die je wilt gebruiken. Als een taal van een deelnemer niet wordt ondersteund door de app, zal de deelnemer de app in het Engels te zien krijgen.

In de bijlage van dit artikel vind je een ZIP-bestand met voorbeeld-afbeeldingen. Een verdere beschrijving over de eisen vind je in het app formulier.

Verder hebben we een bewijs nodig voor Google dat wij toestemming hebben gekregen om gebruik te maken van jullie naam en logo voor het maken van de app. In het zipbestand vind je hiervoor het document 'Approval' die we graag ingevuld en getekend terug willen hebben.

Pas als we alle verplichte informatie en afbeeldingen hebben ontvangen, kunnen wij het ontwikkelproces in gang zetten. Als er vragen zijn, neem dan contact met ons op via support@anewspring.nl.