Payment provider Stripe koppelen met aNewSpring

Laatst gewijzigd: 2017-10-24 15:22:40 +0200

Met Stripe wordt het betalingsverkeer in de catalogus gemakkelijk gemaakt, omdat deelnemers na betaling gelijk een toegangscode krijgen waarmee ze de cursus kunnen volgen. Stripe staat bekend om de veilige verwerking van online betalingen, dit kan bijdragen aan het vertrouwen van je klanten dat er zowel met hun betalingsgegevens als hun persoonsgegevens discreet wordt omgegaan.

Het voordeel van Stripe is dat je pas gaat betalen wanneer jij ook daadwerkelijk iets verkoopt.

1) Maak een account aan

Dit kan via https://stripe.com/nl

2) Stuur de koppelinggegevens naar aNewSpring

De volgende gegevens kun je sturen naar support@anewspring.nl

• Publishable key. Klik na inloggen links op API om deze te vinden.
  • Secret key. Klik op de knop Reveal test key token
  • Gewenste betaalmethodes. Mogelijkheden: iDeal of creditcard.*
  • Gewenste valuta. Mogelijkheden: Euro of US Dollars*
  • Signing secret. Klik op de tab Webhooks en klik op + Add endpoint. Vul bij URL to be called de link naar de leeromgeving in gevolgd door /stripe, bijvoorbeeld cactuscourse.anewspring.nl/stripe. Klik daarna op de URL en op Click to reveal om de Signing secret te vinden.

*Geef het vooral aan als je een andere betaalmethode of valuta nodig hebt.

3) Stel een catalogusbeheerder in

Dit moet ingesteld zijn om de catalogus verder in te richten. Ga hiervoor naar de tab Instellingen -> Geavanceerde-instellingen -> Catalogusbeheerder. Deze persoon zal een notificatie ontvangen als er een bestelling is geplaatst. Hiervoor kun je de reseller selecteren met rechten voor de betreffende subomgeving.

Artikelen die je hierbij kunnen helpen:
Handmatig accounts aanmaken voor nieuwe gebruikers