Inschrijven van deelnemers

Laatst gewijzigd: 2017-11-06 14:31:16 +0100

Het inschrijven van deelnemers kan op verschillende manieren, maar het begint allemaal bij het publiceren van het template. Bekijk het stappenplan hieronder hoe je deelnemers inschrijft.

1. Publiceer je template

Voordat je kunt beginnen met het inschrijven, moet je template eerst gepubliceerd zijn. Let op: Wanneer het template gepubliceerd is, kunnen sommige zaken niet meer gewijzigd worden.

2. Maak een uitvoering aan

Om deelnemers in te schrijven, zal een uitvoering aangemaakt moeten worden. Let op: Bij het aanmaken van een uitvoering zie je ook de optie 'Selecteer deelnemersgroep'. Dit is niet verplicht en is gelinkt aan een specifieke manier van inschrijven. Gebruik deze alleen wanneer deze voor jou van toepassing is.

3. Schrijf deelnemers in

Wanneer je een uitvoering hebt, kan je je deelnemers inschrijven. Hier zijn verschillende methoden voor. Bij elke methode kan je ervoor kiezen om notificaties te versturen van inschrijving:

• Voeg deelnemers handmatig toe en schrijf ze in. Wanneer de deelnemer is aangemaakt, kan bij het tabblad 'Deelnemer' bij het account de deelnemer ingeschreven worden. Óf via de uitvoering bij de tab 'Deelnemers' door op '+Gebruiker' te klikken.
  • Importeer deelnemers middels Excel en schrijf ze direct in. Om de deelnemer bij het importeren direct in te schrijven, is het belangrijk dat je in het bestand de kolom 'Course' gebruikt.
  • Gebruik toegangscodes om deelnemers zichzelf te laten inschrijven. Wanneer je toegangscodes gebruikt, zorg er dan voor dat het toegangscodeveld zichtbaar is op het inlogscherm. Dit doe je als omgevingsbeheerder bij 'Instellingen -> geavanceerde instellingen -> 'Beschikbaar' aangeven bij toegangscode -> Update.
  • Inschrijven via deelnemersgroep(en). In sommige gevallen kan een deelnemersgroep de uitkomst bieden voor het inschrijven van deelnemers, bijvoorbeeld wanneer je steeds dezelfde deelnemers wilt inschrijven of wanneer het om een klas gaat.
  • Koppeling via API (geavanceerde gebruikers met extern registratiesysteem).

Licenties

Wanneer je deelnemers inschrijft heb je licenties nodig. Wanneer je de melding 'Er is niet genoeg saldo om de inschrijving te voltooien' krijgt, staan er onvoldoende licenties op de balans om de inschrijvingen te voltooien. In dit geval kan je contact opnemen met de omgevingsbeheerder van het platform. De omgevingsbeheerder kan bij de tab 'Instellingen' licenties direct aankopen. Het is ook mogelijk contact met ons op te nemen wanneer je nieuwe licenties wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je middels factuur wilt betalen.