PE-Online

Laatst gewijzigd: 2017-11-15 12:15:56 +0100

Door een koppeling met PE-Online kunnen accreditatiepunten worden doorgestuurd als een deelnemer een cursus heeft afgerond. Voor de koppeling zullen ze kosten in rekening brengen.

1) Neem contact op met PE-Online

Nadat je PE-Online een akkoord geeft over de kosten, zullen zij je een account en de juiste gegevens geven om de koppeling verder tot stand te brengen.

2) Geef de nodige informatie door aan aNewSpring

Zoals aangegeven in de documenten van PE-Online moeten wij het volgende in de koppeling instellen:

• <userID>[wordt u aangeleverd]</userID>
  • <userRole>EDU</userRole>
  • <userKey>[wordt u aangeleverd]</userKey>
  • <orgID>[wordt u aangeleverd]</orgID>

Waar [wordt u aangeleverd] staat, hebben wij van PE nodig over jouw account.

• Custom1 voor het OrgID/BIG-nummer/registratienummer

In aNewSpring zijn custom gebruikersaccountvelden die aangezet kunnen worden. We gebruiken Custom1 waar per deelnemer de combinatie van OrgID/BIG-nummer en/of OrgID/Registratienummer ingevuld kan worden die in PE bekend is. Bij meerdere nummers dienen deze kommagescheiden te worden toegevoegd dus OrgID/BIG-nummer, OrgID/registratienummer. OrgID is een nummer dat wordt bepaald door PE Online en is gekoppeld aan een register.
    - Mocht er één OrganisatieID zijn, dan kunnen we dit binnen de koppeling zelf toevoegen en zal er in Custom1 alleen het BIG-nummer en/of registratienummer ingevuld hoeven te worden.
    - Als Custom1 al in gebruik is genomen, zullen we een ander Custom veld gebruiken.

3) Kies in het template de activiteit die de cursus zal afsluiten

Ieder activiteitstype kan ingesteld worden, behalve event, webinar, externe activiteit en certificaat. Als deze activiteit wordt afgerond door een deelnemer, zullen de accreditatiepunten naar PE-Online gestuurd worden.

Stel dit in via de tab Cursussen, klik op Aanpassen bij een template, tab Eigenschappen onder de Geavanceerde instellingen.

Dit is alleen in te stellen als het template nog niet gepubliceerd is.

Dit kan ingesteld worden in ieder template, dit hoeft niet persé een elearning template te zijn.

4) Stel het externeID van PE in aNewSpring in

Dit kan op template- of uitvoeringsniveau. Stel het op template-niveau in als de accreditatie voor alle onderliggende uitvoeringen via ditzelfde ID moeten worden weggeschreven. Dit ID moet uniek zijn per template/uitvoering zodat de punten in PE-Online op de juiste plaats worden weggeschreven.

Op templateniveau

Klik via de tab Cursussen op de knop Meer bij een tempate. Klik in het menu op Instellingen en onderaan vind je het veld Externe ID.

Op uitvoeringsniveau

Klik via de tab Cursussen op Instellingen bij een uitvoering. Onderaan de pagina vind je een veld Externe ID

5) De koppeling testen

Als alle stappen zijn doorlopen kan er een test uitgevoerd worden. Schrijf iemand in als deelnemer aan de testcursus en kijk of de punten in PE-online worden doorgegeven als de afsluitende activiteit is afgerond.