Cursusuitvoering instellingen - Tab: Begeleider en deelnemer koppelen

Laatst gewijzigd: 2016-09-28 15:01:55 +0200

Wat?

Koppel een specifieke groep deelnemers aan een begeleider. De begeleider kan dan alleen die specifieke deelnemers begeleiden. Deelnemers kunnen ook alleen vragen stellen aan de begeleider(s) waaraan ze gekoppeld zijn.


Waar?

a) Klap onder de tab Cursussen het template open, zodat de uitvoering verschijnt. Klik op Instellingen

b) Of klik eerst bij het template op Aanpassen omnaar de tab Uitvoeringen te gaan en te klikken op het instellingen icoontje.


Klik op de tab 'Begeleider en deelnemer koppelen'


Hoe?

Deelnemers ontkoppelen van begeleiders

1) Klik bij een begeleider op de knop 'Deelnemers'. 


2) Vink de deelnemers die niet gekoppeld moeten zijn aan en klik op 'Ontkoppelen'.


Deelnemers koppelen aan begeleiders

1) Vink een begeleider aan en klik op 'Koppelen'.


2) Je ziet een lijst van alle deelnemers in die uitvoering. Vink de deelnemers aan die je wilt koppelen en klik op 'OK'


Door met de cursor op het 'Gekoppeld bolletje' te staan, kun je zien aan welke begeleiders deze deelnemers al gekoppeld zijn.
Deelnemers die je niet aanvinkt, maar al gekoppeld waren zullen ook gekoppeld blijven.


Begeleiders ontkoppelen van deelnemers

Je kunt ook (ont)koppelen vanuit deelnemers. 


1) Ga hiervoor naar de tab 'Deelnemers'.
2) Klik op de knop 'Begeleiders'.

3) Vink een begeleider aan en klik op 'Ontkoppelen'.

Begeleiders koppelen aan deelnemers

4) Klik op + Begeleiders om een andere begeleider toe te voegen.

Tips

  • Pas toe voor alle cursussen vinkje - Als je meerdere uitvoeringen hebt waar dezelfde deelnemers en begeleiders aan gekoppeld zijn, kun je met deze optie voor al deze uitvoeringen tegelijk instellen welke deelnemers aan welke begeleiders gekoppeld/ontkoppeld moeten worden. 
  • Gebruik de filterfunctie in beide kolommen voor een beter overzicht.
  • Ga met de cursor op de kolom 'Gekoppeld' staan bij een deelnemer. Je ziet dan aan welke begeleiders deze deelnemer is gekoppeld.
  • In de rechterkolom kun je meerdere deelnemers tegelijk selecteren door op de checkboxen te klikken en daarna te slepen.


  • Standaard zijn alle deelnemers gekoppeld aan alle begeleiders. Dit kan via de tab 'Instellingen' gewijzigd worden door de volgende optie uit te vinken: 

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?