Tutorial: Hoe zet ik een simpel leerpad op?

Laatst gewijzigd: 2016-06-14 14:57:12 +0200

In een template ga je een leerpad maken zoals de deelnemer die gaat zien, met verschillende activiteiten zoals lessen en toetsen.

1) Een cursustemplate aanmaken
Klik op de knop + Template onder het tabblad Cursussen om een template aan te maken.

Stel de eigenschappen in van het template. Meer informatie vind je in het artikel 'Template Eigenschappen instellen'.

Klik op Update om het te bevestigen.

Bij Cursus content-tab koppel je een of meerdere contentbibliotheken door op Contentbibliotheek koppelen te klikken. Selecteer vervolgens de vragen en inhoudsdelen die je wilt gebruiken in het template en klik op Update

Kun je als ontwerper geen contentbibliotheken toevoegen? Vraag dan aan de beheerder of hij je toegang wil geven tot de voor jou relevante contentbibliotheken.

2) Leerpad maken

Klik op het tabje Template. De structuur maak je door blokken toe te voegen. Een blok is een verzameling leeractiviteiten die de deelnemer kan doorlopen. Leeractiviteiten kun je toevoegen door op de + Activiteit te klikken. Het aNewSpring platform biedt verschillende leeractiviteiten met eigen specifieke eigenschappen:

• Les
  • Documentatie
  • Opdracht
  • Vaardigheidsopdracht
  • Toets
  • Proefexamen
  • Assessment
  • Enquête
  • 360 graden feedback
  • SCORM
  • Externe Activiteit
  • Certificaat

Zie voor de specificaties per activiteit het artikel 'Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?' en 'Algemene instellingen van activiteiten'

Klik bij de aangemaakte activiteiten op Aanpassen om content toe te voegen. Dat kan onder de tab Selectie. Pas de volgorde aan onder de tab Volgorde en secties. Klik tenslotte op Update en volgende om het volgende leeractiviteit te vullen met content.

3) Testen en publiceren

Klik op de Testen om te zien wat het effect is van de indeling van de cursus.

Deelnemers kunnen de cursus pas volgen als het template gepubliceerd is. Klik hiervoor op de Publiceren knop.

Wanneer een template eenmaal is gepubliceerd, is het niet meer mogelijk om reeds gecreëerde leeractiviteiten te wijzigen of te verwijderen.

4) Een uitvoering aanmaken

Als het template gepubliceerd is, kunnen alleen beheerders deelnemers aan de cursus toevoegen. Maak hiervoor een uitvoering aan onder de tab Uitvoeringen.

De naam van de uitvoering is uiteindelijk zichtbaar voor deelnemers.
Kies welke reseller toegang mag hebben tot deze uitvoering en bepaal de inschrijving methode. Zie hiervoor ook het artikel Cursusuitvoering aanmaken.

aNewSpring raadt ontwerpers aan om gebruik te maken van moderne browsers zoals Firefox, Google Chrome of Safari. Deze browsers werken sneller dan bijvoorbeeld Internet Explorer.