Wat is de MemoTrainer?

Laatst gewijzigd: 2015-09-21 15:41:42 +0200

De MemoTrainer traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor je meer onthoud en sneller slaagt voor de cursus.

Dagelijkse herhalingsoefeningen

MemoTrainer™ integreert de theorie van Ebbinghaus over ‘dagelijkse herhaaloefeningen’ op een unieke manier in een online leeroplossing. Het systeem traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor deelnemers meer onthouden en sneller slagen voor hun cursus. Ebbinghaus claimde dat herhaling de remedie was tegen vergeten. Hij formuleerde een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen werd in het langetermijngeheugen. Op dit schema is de MemoTrainer™ gebaseerd.

Persoonlijk herhalingsschema

Bepaalde kennisgebieden hebben meer aandacht nodig dan andere om ze in het langetermijngeheugen te kunnen opslaan. De MemoTrainer is ontworpen om deelnemers uit te dagen door selectieve herhaling en gebruikt slimme opdrachten om kennis te activeren. De kennis die een deelnemer minder goed opneemt wordt vaker getoond waardoor er een persoonlijk herhalingsschema ontstaat.

Train naar een examendatum toe

De MemoTrainer kan gericht trainen naar een examendatum toe. De deelnemer of begeleider geeft een examendatum op, waarna de cursist zelf kan bepalen op welke dagen hij wilt studeren. Vervolgens ontvangt de cursist MemoTrainingen met precies die onderwerpen die nog extra aandacht vragen, zodat hij op tijd klaar is voor het examen.

Extra oefeningen inzetten

Knelpunten in het kennisniveau kan de deelnemer ook direct zelf aanpakken door extra oefeningen te genereren. In één overzicht ziet de deelnemer zijn sterke en zwakke punten en kan hij kiezen welke onderwerpen de oefening moet behandelen.

Leren waar je maar wilt

Dankzij de MemoTrainer app voor iPhone, iPad en Android kunnen deelnemers makkelijk onderweg hun kennis op peil houden of oefenen voor een examen. De MemoTrainer werkt uiteraard ook in iedere gangbare browser, zo blijft leren laagdrempelig en leuk.