SCORM toevoegen aan het template

Laatst gewijzigd: 2016-11-25 14:54:35 +0100

Met SCORM is het mogelijk om externe content in een cursus te gebruiken. aNewSpring ondersteunt alleen volledig SCORM 1.2

Waar?

Importeer de SCORM eerst in de contentmap. Lees hiervoor het artikel 'SCORM importeren'.
Klik op de tab Cursussen in het hoofdmenu en vervolgens op Aanpassen bij het cursustemplate dat je wilt gebruiken.

Hoe?

Je kunt SCORM op twee manieren in het template zetten. Je kunt meerdere SCORM activiteiten in één keer aanmaken of één SCORM activiteit per keer.

In één keer meerdere SCORM activiteiten toevoegen

Nadat je het template hebt aangepast, klik op 'Gebruik SCORM modules'.

Selecteer vervolgens de SCO's die je wilt gebruiken en klik op de tab Configuratie om te kiezen waar je de SCORM activiteiten wilt plaatsen.

Eén SCORM activiteit per keer

Maak eerst een blok aan door op + Blok te klikken. Klik vervolgens op + Activiteit en kies in het dropdownmenu voor SCORM. Geef de activiteit een unieke naam en klik op Ok om dit op te slaan.

Klik vervolgens op Aanpassen. Selecteer hier het SCORM-pakket of SCO dat je wilt gebruiken in deze activiteit.

Instellingen

Als je de SCORM in het canvas zelf laat afspelen, dien je de grootte van het canvas in te stellen. Als de SCORM een hele pagina beslaat, is het beter om het in een pop-up te laten afspelen.

Als de SCORM afgespeeld wordt in een pop-up, is de kans groot dat de browser de pop-up blokkeert. Deelnemers kunnen hier problemen mee ervaren omdat het in sommige browsers moeilijk te zien is.

Geavanceerde instellingen

Vinkje: Altijd score tonen

Dit vinkje kun je aanzetten als binnen de SCORM een score of tijd wordt bijgehouden. Deze scores of bijgehouden tijd per pagina zijn dan al in te zien via het resultatenoverzicht voordat de SCORM is afgerond.

Zie voor andere instellingen het artikel 'Algemene instellingen van activiteiten'.