Cursustemplate publiceren

Laatst gewijzigd: 2015-11-30 11:11:44 +0100

Wanneer je helemaal tevreden bent over de indeling van het template, kan het gepubliceerd worden. Alleen met gepubliceerde templates is het mogelijk om er deelnemers aan te koppelen.

Niet alles kan gewijzigd worden wanneer het template gepubliceerd is. Lees meer hierover onderaan het artikel.
Het is wel altijd mogelijk activiteiten en blokken toe te voegen

Waar kan ik het template publiceren?

Klik op de tab Cursussen voor een overzicht van alle cursustemplates. Zoek het template op dat je wilt publiceren.

Hoe publiceer ik het template?

Klik op Publiceren onder de knop Meer. Als je het template aanpast, kun je het ook via dat scherm publiceren.

Niet alles kan gewijzigd worden wanneer het template gepubliceerd is. Lees meer hierover onderaan het artikel.

Het is wel altijd mogelijk activiteiten en blokken toe te voegen

Wat kan er niet meer gewijzigd worden na publiceren

• Eerder gemaakte activiteiten wijzigen of verwijderen
  • Eerder gemaakte blokken wijzigen of verwijderen
  • Eerder toegevoegde condities wijzigen of verwijderen
  • Het cursustype wijzigen
  • Leerdoelen toevoegen of wijzigen
  • Leerdoelprofielen wijzigen
  • Examentermen toevoegen of wijzigen
  • Het trainingstype van de MemoTrainer
  • Instellingen van de Extra Oefening

Activiteit 'vervangen' in gepubliceerd template

Het is mogelijk via een workaround om activiteiten te 'vervangen'. Je kunt in een gepubliceerd template altijd activiteiten en blokken toevoegen:

• Je kunt een activiteit kopiëren en deze aanpassen naar de gewenste instellingen. Je kunt ook een nieuwe activiteit aanmaken.
  • Vervolgens publiceer je deze in het template door op het blauwe vinkje () te klikken of als je de activiteit aanpast te klikken op Publiceer.
  • Vervolgens verander je de naam van de 'foute' activiteit (bijvoorbeeld 'oud') en pas je de naam van de nieuwe activiteit aan naar het origineel.
  • Tot slot moet je de oude activiteit nog uitzetten in de uitvoering en de nieuwe aan. Lees hoe dit moet onderaan dit artikel.
De oude activiteit is nu niet meer zichtbaar voor de deelnemers. Dit betekent ook dat zij de voortgang op deze activiteit niet meer kunnen inzien.
Je kunt ook het gehele template kopiëren en daar wijzigingen in doorbrengen. Deze zal dan apart gepubliceerd moeten worden met daaraan nieuwe uitvoeringen gehangen.

Na het publiceren

Als het template gepubliceerd is, kunnen er één of meerdere uitvoeringen aangemaakt worden. In de uitvoering schrijf je de deelnemers in. Dit is iets wat de beheerder kan. Lees er meer over in 'Cursusuitvoering aanmaken'.