Algemene instellingen van vragen

Laatst gewijzigd: 2015-12-02 12:00:46 +0100

Je kunt verschillende soorten vraagvormen maken in aNewSpring:

• Multiple Choice
  • Multiple Response
  • Fill-in-the-Blank
  • Hotspot
  • Open vraag
  • Matrix

Klik bij een vraag op Aanpassen om het te bewerken en de instellingen te bekijken.

Hoe je een mappenstructuur maakt met content, kun je vinden in het artikel ''Scenario: Hoe creëer ik eenvoudig content?''.

Vraag: Tab eigenschappen

Titel
Iedere vraag moet een titel hebben, zodat je hem makkelijk kunt herkennen in het overzicht met content. De titel van een vraag is zichtbaar voor de deelnemer dus het is belangrijk dat dit de vraag goed beschrijft.

ID
Het is optioneel om een ID aan een vraag toe te voegen. Je kunt hem voor jezelf invullen, zodat je de vraag kunt herkennen. Het ID is niet zichtbaar voor een deelnemer. Het is belangrijk om van te voren goed na te denken over een gestructureerde naamgeving van vragen. Dit komt de onderhoudbaarheid van vragen ten goede.

Examenterm
Selecteer hier een examenterm bij een vraag. Lees meer over examentermen in het artikel Wat zijn examentermen?.

Maximum Score
Een vraag kan een score hebben van 1 punt of hoger en kan alleen een heel getal zijn. Wanneer een deelnemer de vraag goed beantwoordt, krijgt hij de opgegeven score voor die vraag.

Minimum Score
Deze optie is alleen bij de kennismatrixvraag instelbaar. Hiermee kun je aangeven vanaf hoeveel punten de vraag goed gerekend wordt.

Bij deze vraag mag gediscussieerd worden
Als auteur kun je per vraag bepalen of deelnemers na het beantwoorden ervan mogen discussiëren. De ontwerper stelt later in of er in een activiteit gediscussieerd mag worden of niet.

Canvasbreedte
Hier kan je de breedte van het canvas van de vraag instellen.

Onder de tab 'Eigenschappen'  in de contentbibliotheek kun je de canvasinstellingen in één keer voor alle vragen en inhoudsdelen instellen.

Vraag: Tab vraagstelling

Vraag invullen

Een vraag kan gemaakt worden met de Text editor of met de Plus-editor. Lees meer over de Plus-editor in het artikel 'Vragen toevoegen'.
In het 'bovenste' gedeelte van het gehele vraagstellingsoverzicht, vul je de daadwerkelijke vraag in.

Een vraag kan ondersteund worden door een afbeelding, geluidsfragment en inhoudsdeel.

Afbeelding
.

Geluidsfragment
Voeg mp3 geluidsfragment toe.

Informatie bij vraag
Combineer een vraag met meer informatie die bestaat uit een inhoudsdeel. Met behulp van een drop-downmenu, kun je het inhoudsdeel kiezen.

Antwoorden toevoegen

In het 'onderste' gedeelte van het vraagstellingsoverzicht, voeg je de antwoorden toe.

Vink het rondje aan voor het juiste antwoord. Afhankelijk van het vraagtype, kan je ook meerdere antwoorden goed rekenen.
Klik op het antwoordveld om via de editor inhoud toe te voegen en op feedbackinvulveld om voor elk antwoord een aparte feedback te plaatsen.

Bij de antwoorden zijn er een aantal extra opties beschikbaar:

Antwoord layout
Verander de antwoord layout naar horizontaal of verticaal. Als de antwoordmogelijkheden plaatjes bevatten, kan het handig zijn om de antwoorden horizontaal te plaatsen om de vraag overzichtelijk te houden

Genereer feedback
Met deze optie kan je standaard feedback bij elke antwoordmogelijkheid toevoegen.

Antwoorden husselen en A,B,C vermelding
Het is mogelijk om de volgorde van antwoordmogelijkheden elke keer dat de vraag langskomt automatisch aangepast wordt.
Ook kan je instellen of je voor de antwoordmogelijkheden wel of niet letter wilt hebben staan.

Informatie bij feedback
Voeg hier een inhoudsdeel toe dat verschijnt wanneer wanneer de vraag is beantwoord.

Let op

Wij adviseren niet te kopiëren uit browsers, Word of andere Microsoft software en dit te plakken in aNewSpring. Het is beter om de gekopieerde tekst eerst te plakken in de HTML-modus en dan terug te schakelen naar de text-modus. Wanneer je het direct in de text-modus plakt, gebruik daar eerst het gummetje om alle opmaak te wissen. Kopiëren brengt soms onbedoeld onzichtbare HTML-code mee dat de vormgeving kan verstoren.
Gebruik de opmaakstijlen.
De opmaakstijlen zijn gelinkt aan het CSS wat er toe zal leiden dat er een consistentere vormgeving zal ontstaan.