Wat zijn examentermen?

Laatst gewijzigd: 2017-12-15 10:05:45 +0100

Wat zijn examentermen?

Aan een vraag kun je een examenterm koppelen. De term verwijst naar de toetsmatrijs en geeft aan of de vraag een examenvraag is. Als je examentermen gebruikt, kun je later in het template (als ontwerper) proefexamens en toetsen maken met willekeurige vragen.

Voorbeeld: Als je 20 vragen binnen een examenterm hebt, kun je in een proefexamen aangeven dat deelnemers 10 van de 20 vragen moeten beantwoorden. De 10 vragen worden dan willekeurig uit de 20 vragen gegenereerd. Op deze manier kun je een proefexamen genereren die vergelijkbaar zijn met het echte examen.

Let op! Examentermen kunnen niet toegevoegd worden nadat vragen in gebruik zijn genomen in een gepubliceerd template. Bedenk dus van te voren of je examentermen wilt gebruiken in je cursus.

Waar kan ik examentermen aanmaken?

Examentermen kun je op twee manieren aanmaken in aNewSpring. Via 'Meer' bij de betreffende contentbibliotheek, en bij de eigenschappen van een vraag.

Aanmaken via Content

Klik op de knop Meer achter een contentbibltiotheek bij de tab 'Content' en klik op Examentermen.

Klik vervolgens op +Examenterm om termen toe te voegen. In het overzicht kun je vervolgens examentermen verwijderen of hernoemen. Examentermen waar het kruisje grijs gekleurd is, zijn gekoppeld aan vragen en kunnen niet verwijderd worden. Ook kan je, door te klikken op het zwarte bolletje onder 'In gebruik', kijken waar de examenterm in gebruik is.

Aanmaken bij vragen

Klik in de contentbibliotheek, onder de tab 'Pagina's', op Aanpassen bij een vraag. Ga vervolgens naar het tabblad Eigenschappen. Hier kan je een examenterm toevoegen aan een vraag. Je kunt hier een examenterm aanmaken door de term in te typen in het examenterm-invulveld. Heb je al examentermen? Dan kan je via het dropdownmenu de juiste vraag selecteren.

Wil je weten hoe je vragen aanmaakt? Bekijk dan het artikel 'Vragen toevoegen'.

Waar voeg ik examentermen toe?

Onder de tab Eigenschappen bij een vraag kun je een examenterm koppelen aan de vraag. Type een nieuwe examenterm in of selecteer een bestaande via het dropdownmenu. Is de vraag al gekoppeld en heeft het al een examenterm? Dan kan ze niet gewijzigd of verwijderd worden.