Woordenlijst maken

Laatst gewijzigd: 2015-12-02 14:40:20 +0100

Wat is een Woordenlijst?

In een woordenlijst kun je woorden met beschrijving zetten die alleen in inhoudsdelen gedefinieerd worden. Deze worden worden in een inhoudsdeel weergegeven met een streep eronder, wanneer je op zo'n woord klikt, verschijnt de definitie.

Waar maak ik een woordenlijst aan?

Klik onder de tab 'Content' onder de knop 'Meer' bij de betreffende bibliotheek op Woordenlijst. Of ga via Beheer naar de tab Woordenlijst.

Hoe voeg ik woorden aan een woordenlijst toe?

Klik op +Term om een woordenlijstitem toe te voegen die onderstreept moet worden in inhoudsdelen.

Hoe verwijder ik woorden uit de woordenlijst?

Vink één of meerdere termen aan en verwijder deze door te klikken op het rode kruisje of door op Verwijderen te klikken.

Hoe voeg ik een woordenlijst toe aan een cursus template?

De volgende stap is om de woordenlijst aan een cursustemplate toe te voegen. Lees hier meer over in het artikel Woordenlijst gebruiken.

Woordenlijst importeren

Het is ook mogelijk om een woordenlijst te importeren. Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld zipbestand dat je kunt bekijken.

Maak een csv excelbestand aan die glossary.csv moet heten.  Zet in de eerste kolom de definitie en in de tweede kolom de uitleg.
Zet het excelbestand in een zipbestand en importeer de zip als interne content in een contentbibliotheek.