Hoe beheer ik groepen

Laatst gewijzigd: 2017-11-06 13:56:48 +0100

Voeg een begeleider- of mentorgroep toe om de voortgang van deelnemers bij de houden. Voeg een deelnemersgroep toe om meerdere deelnemers in één keer aan een uitvoering te koppelen.

Waar vind ik het groepenoverzicht?

Klik onder de tab 'Gebruikers' op Groepen. Je ziet verschillende tabs voor de verschillende groepen.

Hoe voeg ik groepen toe?

Deelnemersgroepen

Maak een deelnemersgroep aan om in één keer meerdere deelnemers toe te voegen in een uitvoering. Om dit te doen ga je naar de tab Deelnemers. Klik vervolgens op +Groep om een deelnemersgroep toe te voegen. Als je de groep in een bestaande groep wilt plaatsen, selecteer dan eerst de groep. Om deelnemers aan de groep toe te voegen, kun je op Toevoegen klikken of op de naam van de groep en dan de knop +Gebruiker. Groepen kun je verwijderen door één of meerdere groepen aan te vinken en te klikken op Verwijderen.

Als je deelnemers toevoegt aan groep, worden ze direct ingeschreven voor de cursus(sen) die aan de groep zijn gelinkt. Als dit een subgroep is en de hoofdgroep is aan een cursus gelinkt, worden deelnemers daar ook voor ingeschreven. Er kunnen credits of licenties worden afgeschreven.

Verwijder deelnemers in de groep door ze te selecteren en te klikken op Verwijderen.

Om veel deelnemers tegelijk te selecteren, kun je met de cursor klikken en slepen op de checkboxen.

Onder de tab Instellingen kun je zien aan welke uitvoeringen de deelnemersgroep gekoppeld is. Daarnaast kun je aangeven welke subomgeving gebruik mag maken van deze deelnemersgroep. Gebruikers met de rol reseller die ook toegang hebben tot die subomgeving, kunnen deze groep dan koppelen in een uitvoering.

Begeleidersgroepen

Alleen met behulp van een begeleidersgroep kunnen er begeleiders gekoppeld worden aan een cursusuitvoering. Lees hoe je de begeleidersgroep aan een uitvoering koppelt. Het toevoegen van begeleiders aan een groep, werkt op dezelfde manier als het toevoegen van deelnemers. Je doet dit onder de tab Begeleiders.

Mentorgroepen

Alleen met behulp van een mentorgroep kunnen er mentoren gekoppeld worden aan een cursusuitvoering. Lees hoe je de mentorgroep aan een uitvoering koppelt. Het toevoegen van mentoren aan een groep, werkt op dezelfde manier als het toevoegen van deelnemers onder de tab deelnemers. Je doet dit onder de tab Mentoren.