Hoe gebruik ik de catalogus

Laatst gewijzigd: 2017-03-08 11:46:40 +0100

Je kunt cursussen verkopen door ze in de catalogus te plaatsen. Is de catalogus niet zichtbaar in je leeromgeving? Je kunt deze aanzetten onder de Instellingen-tab.

Met toegangscodes

1) Creëer een uitvoering

Nadat je een template hebt gecreëerd en gepubliceerd, zul je een uitvoering moeten maken. Zie ook Uitvoering aanmaken.

2) Creëer een toegangscodegroep

Zie Hoe maak ik toegangscodes aan

3) Creëer productcategorieën

Productcategorieën worden gebruikt voor catalogusproducten. De cursussen zijn dan de catalogusproducten. Klik op Catalogus onder de Reseller-tab. Klik op + Productcategorie en vul de naam voor de categorie in.

4) Creëer een catalogusproduct

Klik op + Product en voer de naam in. Schakel over naar Toegangscodegroep en selecteer de toegangscodegroep die je hebt aangemaakt. Je kunt een beschrijving invoeren en afbeeldingen uploaden onder de Product-tab. Onder de tab Instellingen en betaalmethode kun je de subomgeving, productcategorie en aankoopmethode* selecteren. Ook kun je de valuta en prijs invullen.

5) Plaats de cursus in de catalogus

Nadat je het product hebt ingesteld, klik je op Publiceren om het beschikbaar te maken in de catalogus. Deelnemers die het product kopen ontvangen na een succesvolle betaling een toegangscode per e-mail.

Direct vanuit de uitvoering

1) Creëer een uitvoering

Nadat je een template hebt gecreëerd en gepubliceerd, zul je een uitvoering moeten maken. Zie ook Uitvoering aanmaken.

2) Creëer een catalogusproduct

Ga naar Cursussen, klik op Meer en dan op Aan nieuw catalogusproduct toevoegen.

3) Stel het catalogusproduct in

Je kunt een beschrijving invoeren en afbeeldingen uploaden onder de Product-tab. Onder de tab Instellingen en betaalmethode kun je de subomgeving, productcategorie en aankoopmethode* selecteren. Ook kun je de valuta en prijs invullen.

4) Plaats de cursus in de catalogus

Nadat je het product hebt ingesteld, klik je op Publiceren om het beschikbaar te maken in de catalogus. Deelnemers die het product kopen ontvangen na een succesvolle betaling een registratielink per e-mail.

*Aankoopmethode

• Betaald. Hiervoor zul je een koppeling met Buckaroo en/of PayPal moeten hebben. Een deelnemer zal na succesvolle betaling automatisch een toegangscode of registratielink per mail ontvangen. Deze optie kost licenties.
  • Gratis (met goedkeuring). De catalogusbeheerder ontvangt een mail wanneer een deelnemer het product aanvraagt. De catalogusmanager zal deze moeten goedkeuren voordat de deelnemer automatisch de toegangscode of registratielink ontvangt. Deze optie kost licenties.
  • Gratis (direct toegang). Deze methode is alleen beschikbaar voor catalogusproducten zonder toegangscode. Een deelnemer kan de cursus aanvragen en krijgt direct toegang. Deze optie kost licenties.
  • Demo. Deze methode is alleen beschikbaar voor catalogusproducten zonder toegangscode. Vink Voor anonieme gebruikers aan en er wordt automatisch een anonieme gebruiker aangemaakt (als de gebruiker nog niet is ingelogd) en deze zal direct toegang hebben tot de demo. Als deze optie niet is aangevinkt, wordt de gebruiker doorverwezen naar een formulier om een account aan te maken. Deze optie kost licenties als het cursustype niet demo is.
Als je Buckaroo aan de catalogus koppelt, ontvangen deelnemers automatisch een toegangscode of registratielink nadat de betaling succesvol is afgerond. Is de catalogus niet zichtbaar in je leeromgeving? Je kunt deze aanzetten via de Instellingen-tab. Soms is het nog niet mogelijk om een product te publiceren, omdat er nog geen catalogusbeheerder is. Deze kun je ook instellen via de Instellingen-tab. Deze gebruiker heeft de resellerrol nodig en resellerrechten voor de betreffende subomgeving.