Buckaroo koppelen met aNewSpring

Laatst gewijzigd: 2017-07-12 15:04:47 +0200

Met Buckaroo wordt het betalingsverkeer in de catalogus makkelijk gemaakt, omdat deelnemers na betaling gelijk een toegangscode krijgen waarmee ze de cursus kunnen volgen. Buckaroo staat bekend om de veilige verwerking van online betalingen, dit kan bijdragen aan het vertrouwen van je klanten dat er zowel met zijn betalingsgegevens als zijn persoonsgegevens discreet wordt omgegaan.

Waar?

Ga als eerste een contract aan met Buckaroo. Dit kan via http://www.buckaroo.nl/.

Hoe?

Voor de koppeling met Buckaroo heeft aNewSpring een aantal gegevens nodig. Geef deze door aan aNewSpring via support@anewspring.nl:

• Merchant key. Ga in Buckaroo naar Mijn Buckaroo > Websites om deze te vinden.
  • Secret key. Ga naar Configuratie > Beveiliging > Secret Key, bedenk een geheime code en vul deze hier in.
  • Gewenste betaalmethodes (bijvoorbeeld iDeal, creditcard)
  • Welke gebruiker in de leeromgeving (met de reseller-rol) is de catalogusbeheerder? Deze zal mails ontvangen wanneer er een bestelling is gedaan.

Verder zullen er een aantal zaken in Buckaroo juist moeten worden ingesteld om de automatische uitgave van toegangscodes vanuit aNewSpring te laten werken. Het gaat hier om de push-instellingen. Na een geslaagde betaling geeft Buckaroo dan automatisch een signaaltje aan aNewSpring waarna de gebruiker automatisch een toegangscode krijgt gemaild.

De push instellingen kan ingesteld worden via Mijn Buckaroo > Websites > Push instellingen.

Deze instellingen zijn belangrijk:

(vervang voorbeeld.anewspring.nl met de link naar je eigen leeromgeving)

• HTTP-method: POST
  • 3.0 BPE return fields: lowercase letters

De koppeling testen

Het is mogelijk om de koppeling te testen. Hierbij hoeft dan geen echte betaling gedaan worden. aNewSpring kan de koppeling in de testmodus zetten, neem hiervoor contact op met support@anewspring.nl
Om dit te laten werken zal in Buckaroo moeten worden ingesteld dat deze test-transacties zijn toegestaan. Dat is een vinkje die je vindt als je naar Profiel > Websites > 3.0 Instellingen gaat.