De MemoTrainer

Laatst gewijzigd: 2017-01-03 13:51:08 +0100

Als u een leeractiviteit heeft afgerond, komen de vragen die daarin voorkwamen in een MemoTraining terecht. De MemoTrainer wordt elke nacht rond twee uur speciaal voor u gegenereerd aan de hand van welke vragen goed en welke vragen fout waren beantwoord in de cursus. De vragen worden herhaald en naarmate u de vragen goed beantwoordt, zullen de tussenpozen van die herhaling steeds groter worden. 


Het is wetenschappelijk bewezen dat als u een nacht slaapt over de geleerde stof en vervolgens de volgende dag weer gaat oefenen, u de stof beter kunt onthouden dan wanneer u één dag heel lang zou oefenen.

Door elke dag in behapbare brokjes te oefenen, wordt de lesstof in uw langetermijngeheugen opgenomen. Dit kunt u aflezen in de kennisopname. Hoe hoger dit percentage, des te meer de lesstof is opgenomen in uw langetermijngeheugen.


Stel de MemoTrainer zo in dat hij optimaal voor u werkt. U kunt het trainingsschema instellen en een examendatum kiezen.


Waar?


Klik in het overzicht op MemoTrainer instellingen.
Hoe?


Trainingstype

Met deze optie kunt u opgeven of u wilt toewerken naar een bepaalde examendatum of dat u liever iedere dag een training wenst te doen. 


Trainingsniveau

Met deze optie kunt u selecteren hoe intensief de MemoTrainingen moeten verlopen. Het trainingsniveau geeft het door u gewenste kennisniveau weer op het moment van het examen. Hoe hoger dit niveau, hoe intensiever en omvangrijker de MemoTrainingen zullen zijn. Standaard is hier ruim voldoende aangegeven.


Weekindeling

Met deze optie kunt u aangeven op welke dagen van de week u de MemoTrainer wilt doen en of u hiervoor een herinnering per e-mail wilt ontvangen.

Zet alle dagen op MemoTraining zonder herinnering als u geen notificaties meer wenst te ontvangen.


Klik op het kruisje om terug te gaan naar je cursusoverzicht. Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?