API, Single Sign-On, SAML en Webhooks

Laatst gewijzigd: 2018-10-19 12:30:15 +0200

Met behulp van de API kunnen bepaalde functies worden uitgevoerd vanaf een extern systeem (LMS, gebruikersregistratiesysteem, etc.), zoals het toevoegen van gebruikers en het inschrijven van deelnemers voor een cursus.

Met behulp van de WebHooks kan een extern systeem bericht krijgen als er bepaalde gebeurtenissen in het aNewSpring-platform zijn opgetreden, zoals het afronden van een cursusactiviteit door een deelnemer.

Met behulp van SSO kunnen gebruikers vanaf een extern systeem in het platform komen. Ook kan hiervoor SAML worden gebruikt; volg hiervoor de stappen onderaan dit artikel.

In het ondersteunende bestand vind je hier meer uitleg over.

Om een koppeling tot stand te brengen heb je een API key nodig die je bij ons Support Team kunt aanvragen.

De specificaties van de API zijn te vinden door achter de link van je leeromgeving /apidocs in te typen.
Dus bijvoorbeeld: learningjourneys.anewspring.nl/apidocs

Vul rechtsboven de API key in die je hebt gekregen om tests te kunnen uitvoeren.

SAML

1) Download de Metadata

Ga hiervoor naar https://[vul je eigen omgeving in].anewspring.nl/saml om de metadata te downloaden.

2) Importeer de Metadata in de SAML Identity Provider

3) Geef aNewSpring jullie Metadata

Verstuur de metadata naar support@anewspring.nl of geef ons de URL waar we dit zelf kunnen downloaden. Wij zullen dit vervolgens importeren in jullie leeromgeving.

4) Bepaal welke SAML-attributen jullie willen doorsturen

Geef aan welke persoonsgegevens je binnen aNewSpring zichtbaar wilt maken en wat de atribuutnamen zijn van deze gegevens. Wij zullen die vervolgens configureren in de SAML koppeling. We hebben op zijn minst het volgende nodig:

• ID, dit moet uniek zijn per deelnemer en mag niet veranderen. Dit is het kenmerk waarmee een deelnemer in beide systemen ter herkennen is en zal in aNewSpring zichtbaar zijn als het Externe ID.
  • E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam

5) Laat optioneel een URL instellen waar deelnemers terecht komen na uitloggen

Als deelnemers in aNewSpring op 'Uitloggen' klikken, komen ze standaard in ons inlogscherm. Als je wilt, kunnen we ze ook uit laten komen in jullie SAML Identify Provider. In dat geval horen we graag wat de URL is waar de deelnemers terecht moeten komen.