Hoe maak ik een template aan?

Laatst gewijzigd: 2018-03-06 17:01:29 +0100

Scenario's

• Je wilt een nieuw leerpad gaan creëren voor je deelnemers
  • Er is een bestaand template waarop je de nieuwe wilt baseren

Nodige rollen om deze tutorial uit te voeren

- Ontwerper
- (Optioneel) beheerder die content bibliotheken mag beheren

1) Klik op +Template om een nieuwe aan te maken

Templates noemen we ook wel een 'learning journey' omdat je hierin een leerreis gaat maken voor je deelnemers. Om te beginnen klik je op +Template onder de tab Templates

Daarna kom je in een scherm waar je het volgende kunt instellen voor het template:

• Naam
  • Type
  • Functionaliteiten
  • Contentbibliotheek instellen
  • Geavanceerde instellingen (optioneel)

2) Geef het template een naam

Deze moet uniek zijn en zal niet voor de deelnemers zichtbaar zijn.

3) Kies een template type

Er zijn 7 verschillende template types, wat ieder type inhoud kun je vinden in het artikel template type instellen

4) Kies de template functionaliteiten

Het verschilt per template type uit welke functionaliteiten je kunt kiezen. Zie voor de details Template functionaliteiten instellen

5) Stel de contentbibliotheek in

In de contentbibliotheek staat alle content die gebruikt wordt in dit template, de inhoud kan hergebruikt worden.

Je kunt direct een nieuwe contentbibliotheek aanmaken of bestaande bibliotheken selecteren. Dit kan alleen wanneer je beheerder bent die contentbibliotheken mag beheren.

6) Geavanceerde instellingen (optioneel)

Hier zijn 3 instellingen.

Externe ID kan gebruikt worden als je koppelt met een extern systeem

'Cursus afsluitende activiteit' en 'cursus eindcijfer baseren op' wordt gebruikt als de cursus afgespeeld gaat worden middels LTI, SCORM en AICC.

Nieuw template baseren op een bestaand template

Kopieer hiervoor een bestaand template. Klik onder de tab Templates op 'Meer' en kies voor Kopiëren. Je kunt ook het template zelf aanpassen en daar de knop Kopiëren gebruiken.