SSL Certificaat gebruiken (HTTPS)

Laatst gewijzigd: 2018-05-07 18:28:14 +0200

Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden. Websites die een SSL certificaat hebben zijn te herkennen aan HTTPS in de link.
Voor aNewSpring leeromgevingen die aangemaakt zijn na 21 oktober 2015 is dit certificaat standaard ingesteld en staat er in de link standaard HTTPS.
Omgevingen die voor die datum aangemaakt zijn, kun je HTTPS nog handmatig aanzetten in de Instellingen van de leeromgeving.

Zet het vinkje 'HSTS inschakelen' aan als je altijd https wilt afdwingen. Meer informatie hierover kun je vinden op sslcertificaten.nl.

Zet dit vinkje niet aan als je gebruik maakt van een eigen domeinnaam waar geen SSL certificaat voor is geïnstalleerd, je link zal dan niet meer toegankelijk zijn. Zie ook het artikel Een eigen domeinnaam gebruiken die via een veilige verbinding gaat (HTTPS).