Herkansen: herkansing klaarzetten

Laatst gewijzigd: 2018-03-14 13:38:43 +0100

Hoe zet ik een herkansing klaar?

In aNewSpring zijn er twee directe manieren waarop je een herkansing kan klaarzetten.

  • Proefexamen activiteit met meerdere pogingen (let op dat een proefexamen, niet betekent dat het per se een proefexamen hoeft te zijn).
  • Meerdere toets activiteiten klaarzetten na elkaar met onderlinge condities.


Herkansing klaarzetten door middel van proefexamen activiteit (meerdere pogingen)

Hiervoor heb je 'Examentermen' nodig. Wanneer je examentermen hebt toegevoegd aan je examenvragen, kan je een proefexamen aanmaken met meerdere pogingen.

Ga hiervoor naar je template en kies als nieuwe activiteit 'Proefexamen'. Selecteer over welke examentermen er vragen gesteld moeten worden.

Vervolgens vink je 'Een nieuwe poging is alleen beschikbaar wanneer de deelnemer de eerdere poging niet gehaald heeft' aan. Eventueel ook een maximaal aantal pogingen. Een score is wel nodig.Herkansing klaarzetten door middel van meerdere toetsactiviteiten en condities

Voor deze variant zet je meerdere (identieke) 'Toets'-activiteiten klaar. Bij een toets kan je direct vragen selecteren, of gebruik maken van examentermen. Wanneer de toets gereed is en je hebt een slagingsgrens ingesteld, stel je dit ook in bij de andere toets(en). Stel dat je nu drie toetsen hebt. Wanneer je de tweede toets aanpast, stel je bij de tab 'Condities' de conditie 'nadat activiteit "X" is afgerond met resultaat "Geslaagd" of "Gezakt"' in. Je selecteert dan de eerste toets en geeft 'gezakt' aan. Dit proces herhaal je met de derde toets, met een conditie die verwijst naar de tweede toets. Op deze manier heb je een drietal toetsen, waarvan twee herkansingen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?