Notificaties klaarzetten in een template om deelnemers aan te sporen weer aan de slag te gaan

Laatst gewijzigd: 2018-09-05 10:25:20 +0200

Scenario's

• Je wilt ingeschreven deelnemers activeren om (weer) aan de slag te gaan met de learning journey.
  • Je wilt deelnemers aansporen om een bepaalde activiteit af te maken.
  • Je wilt deelnemers op de hoogte brengen als hun inschrijving bijna verloopt.

Nodige rol om dit uit te voeren

Ontwerper

Klik via de tab Templates op aanpassen bij een template en ga naar de tab Notificaties.

Stap 1: Maak een notificatie aan

Klik op + Notificatie en pas de naam aan om hem makkelijk te herkennen. Op deze plaats kun je de notificatie (de)activeren wanneer je wilt. Als de deelnemer de notificatie ontvangt, kun je de begeleiders hiervan op de hoogte brengen; zij zullen dezelfde mail ontvangen met een uitleg erbij dat het om een kopie gaat.

Alleen begeleiders waarvan het vinkje 'notificatie' aanstaat in de instellingen van de uitvoering zullen de kopie ontvangen. Zie ook het artikel Cursusuitvoering instellingen - Tab: Begeleiders.

Stap 2: Kies een conditie

Voor je de tekst erin zit, is het makkelijker om eerst de conditie te kiezen om daarna de tekst te maken die je naar de deelnemers wilt sturen.
Klik op +Conditie. Vul een getal in het vakje en kies via het dropdown menu dagen, weken, maanden of jaren.

Mocht je de deelnemers meerdere herinneringen willen sturen om ze te laten beginnen met de learning journey, bijvoorbeeld na 1 week en na 2 weken, dan moet je twee aparte notificaties instellen.

Stap 3: Kies de taal

Je kunt de notifcatie in meerdere talen klaarzetten. De deelnemer ontvangt de e-mail in de taal die ingesteld is in zijn account.

Stap 4: Voeg een onderwerp en tekst toe voor de notificatie

In de tekst kun je verschillende parameters toevoegen om hem te personaliseren. Wij hebben er al twee voor je toegevoegd, hieronder vind je een lijstje van wat je nog meer kunt gebruiken.

${user.firstName}
Voornaam
${user.middleName}
Tussenvoegsel
${user.lastName}
Achternaam
${user.fullName}
Volledige naam
${user.formalName}
Achternaam, Voornaam
${user.salutation}
Volledige naam of Externe ID
${course.title}
Titel van de uitvoering waar de deelnemer in zit
${course.name}
Naam van de uitvoering waar de deelnemer in zit
${link.url}
Link naar de leeromgeving waar de inschrijving heeft plaatsgevonden

Klik op Update om het op te slaan. Als een template gepubliceerd is blijft het mogelijk om notificaties aan te passen, toe te voegen en te verwijderen.

Stap 5: Stel de cursus afsluitende activiteit in

Als je een notificatie ingesteld hebt die verzonden wordt als een deelnemer 2 weken niet actief is geweest, wil je voorkomen dat deelnemers die al klaar zijn deze notificatie nog ontvangen. Je kunt hiervoor de Cursus afsluitende activiteit Instellen. Na het doen van die activiteit ziet het systeem de cursus als afgerond. Deze instelling vind je onder de tab Eigenschappen, bij de Geavanceerde instellingen.

Je zou hiervoor een speciale 'afsluitende activiteit' kunnen toevoegen aan het template die met behulp van condities pas vrijvalt als alle andere activiteiten zijn doorlopen. Zo weet je zeker dat deelnemers deze afsluitende activiteit pas doen als ze echt alles hebben doorlopen.