Wijzigingen met betrekking tot verhuizing van de servers op 6 augustus 2018

Laatst gewijzigd: 2018-06-26 10:48:33 +0200

Omdat aNewSpring hard groeit, verhuizen wij naar andere servers. Dit om ook in de toekomst ervoor te zorgen dat het platform optimaal presteert en we kunnen blijven ontwikkelen en uitbreiden met het platform. We verhuizen de servers naar een ander datacentrum die zich binnen de EU bevindt. De verhuizing vindt plaats op 6 augustus, rond 23:00 (CEST).

De verhuizing brengt twee veranderingen mee die relevant zijn voor mogelijke firewall-instellingen.

1. De uitgaande IP-adressen van onze servers (die gebruikt worden als onze servers communiceren met de servers van een klant, bijvoorbeeld bij het versturen van WebHooks) veranderen. Als je deze IP-adressen in jullie (inkomende) firewall hebt opgenomen, dan moeten deze aangepast worden:
    • De oude IP-adressen: 213.171.135.96 en 213.171.135.97
    • De nieuwe IP-adressen: 52.211.224.42 en 52.211.29.17

2. De ingaande IP-adressen van onze loadbalancers (die de ingang zijn naar onze servers) worden variabel. Momenteel zijn deze vast. Als jullie deze IP-adressen in jullie (uitgaande) firewall hebben opgenomen (om te voorkomen dat gebruikers ook naar andere websites dan die van aNewSpring kunnen gaan), dan moeten deze verwijdert worden. Als je een restrictie op toegang wilt hebben, dan zal dat op basis van een domein moeten worden gedaan (bijvoorbeeld door middel van een proxy):
    • De oude situatie: de IP-adressen 213.171.142.3 en 213.171.142.4 vervallen. Deze kunnen niet meer als restrictie op toegang worden gebruikt.
    • De nieuwe situatie: ingaande IP-adressen worden variabel. Je zal in plaats daarvan een restrictie op domein moeten instellen (bijvoorbeeld cactussalescouse.anewspring.com).