Matrixvraag van het type evaluatie

Laatst gewijzigd: 2018-01-23 14:23:44 +0100

Met een matrixvraag van het type evaluatie krijgt de deelnemer meerdere vragen op een pagina waarbij hij steeds één antwoord moet kiezen, waarmee hij zijn mening uit. Dit antwoord wordt niet goed of fout gerekend.


Waar?

Je voegt een matrixvraag toe van het type evaluatie. Hoe je dit doet en hoe je een mappenstructuur maakt, kun je vinden in het artikel 'Scenario: Hoe creëer ik eenvoudig content?'.


Hoe?

Hoe je vragen toevoegt, kan je lezen in de artikelen 'Vragen toevoegen' en 'Algemene instellingen van vragen'. Meer informatie over de matrixvraag van het type evaluatie vind je verder in dit artikel.


Vraagtype: Enquête (zonder meeteenheden)

Met een Matrix van het type 'enquête' kun je een standaard vragenlijst maken.

Vraag

Zet in het tekstvlak 'Vraaginhoud toevoegen' een algemene vraag. Je kunt ondersteunende media bij de vraag voegen.


Antwoorden

Vul de standaard antwoorden in waaruit de deelnemer kan kiezen. Alle subvragen die in deze vraag komen te staan, luisteren naar deze standaard antwoorden.

Subvragen
In de subvragen zet je de vragen waarop de deelnemer antwoord moet geven. Je kunt extra vragen toevoegen door op de knop +subvraag te klikken


Resultaat

Als je de vraag test, is dit het resultaat:Vraagtype: E-assessment (met meeteenheden)

Meeteenheden zijn competenties waar de deelnemers een bepaalde score op kunnen halen. Voordat je de meeteenheden aan de vragen kan koppelen, moet je deze eerst aanmaken.
Klik daarvoor op Meeteenheden onder de knop Meer wanneer je in de tab Content zit.


Of ga via de knop Beheer naar de tab Meeteenheden.


Meeteenheden aanmaken

Klik op +meeteenheid om een nieuwe meeteenheid toe te voegen. Als je alle meeteenheden hebt aangemaakt, ga je terug naar de matrixvraag om deze verder in te vullen.


Vraag

Zet in het tekstvlak 'Vraaginhoud toevoegen' een algemene vraag. Kies bij vraagtype voor E-assessment (met meeteenheden). Je kunt ondersteunende media bij de vraag voegen.

Antwoorden

Vul de standaard antwoorden in waaruit de deelnemer kan kiezen. Alle subvragen die in deze vraag komen te staan, luisteren naar deze standaard antwoorden.

Subvragen

Vul de subvragen in met de meeteenheden die daarbij horen. Geef hierbij scores aan. In het voorbeeld hieronder kun je zien hoe dat werkt. De letters a t/m e horen bij de standaard antwoorden die ook van a t/m e zijn ingevuld. Als een deelnemer 'geheel mee eens' invult bij 'ik ben iemand die 's avonds graag thee drinkt', krijgt hij één punt voor de meeteenheid 'Groene theedrinker' (immers, mensen drinken 's avonds niet graag groene thee).


Als je de vraag test, is dit het resultaat:


Als je als ontwerper deze vraag gaat gebruiken in een assessment of 360 graden feedback, krijgt de deelnemer het volgende resultaat te zien, nadat hij de vragen heeft beantwoord en in het geval van een 360 andere personen de vragen voor hem hebben antwoord.
Zie ook het kopje Assessment in het artikel 'Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?'.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?